` Biig excuse! ´

Sry för att ja int hunnit skriva på sista tiden !
Ja ska berätta min ursäkt denna gång .
Nämligen .. Jag och min klass hade ordnat klassresa till Tyskland till den 10.4 , då vi väl tog flyget dit och hade bekantat oss med bl.a. Berlin,Köln,Düsseldorf med mera fick vi några dagar senare höra om vulkanen på Island som hade börjat spruta ut lava och att askan spred sig ner mot europa och inga plan skulle lyfta på veckor.
Jag blev helt ärligt ganska orolig hur de skulle sluta, hem skulle jag nog att de hade jag inga tvivel på .. men NÄR och HUR var en annan sak . Nå väl .. Lärarna hade kollar tåg och båtar och vi hoppades få plats någonstans men inte ! allt var fullbokat till några dagar frammåt och så länge hade vi då inte tänkt stanna där.   De fick däremot ett nytt plan bokat som eventuellt skulle lyfta dagen efter vi egentligen skulle hem , men fick sedan än en gång besked om att de inte kommer fungera. Efter lite funderingar ringde lärarna till slut till Launokorpi här på Kimito och önskade få skjuts hem via dem. Alla blev jätte glada av att få veta att vi kommer få åka hem tryggt och utan större risker , men .. Dagen vi skulle starta blev inte heller som vi hade planerat. Shaufförerna behövde mer sömn och bussen behövde stå så vi startade dagen därpå ! Våra duktiga shaufförer hade dessutom fixat plats åt oss på Siljaline Europa med hytt ! Vi tog bussen från tyskland med färjor över till Danmark och sverige , sedan från stockholm med Siljaline Europa till Åbo, sedan var det bara en liten bit kvar så var man äntligen hemma!
härligt att se familjen, Kim , djuren och alla vänner igen ! Resan var ju förstås rolig för det ! Vi besökte ställen, såg på sevärdheter och shoppade på vår fritid eller något annat kul ! Som tur fick ja också träffa hästar där så ja överlevde nog nätt och jämt ! ;) Rida fick jag också , men nog säger jag det ! Ingen slår RÖNI ! <3 ;)
Jag bodde även hos en tysk familj vars flickan ( Sabrina ) var min utbyteselev, en riktigt trevlig familj nog måste jag säga . (: Nej nu måste jag tyverr sova så jag orkar upp imrn igen till hästarna :)

Men .. tummen upp går denna gång till våra lärare som var med, kommunen och såklart buss-shaufförerna ! ;) tusen tack för ett spännande äventyr ! ;D
ps. bilder följer med senare, har inte tid för dem nu !

Godnatt ! / Heidi


RSS 2.0