Tjejkväll !

måste verkligen säga att jag haft en jätterolig kväll med mina underbara vänner ! :) Ida, Cessan, Cd, Janica samt Vickan ! Fast vi skulle ju kunnat vara fler, men tyvärr passade det ju inte för alla. :/ Men en annan gång ! :)
Satt och pratade mycket, åt lite gott och sånt, sen blev det härjas i poolen med bra musik och fint väder till att börja med iallafall ! :D Tur så regnade det inte ! Senare kom också Janica hit och åt lite och efter det kollade vi film. Sen såg tydligen poolen så frästande ut med sina lampor i den mörka sommarnatten att Cd och Ida ville hoppa i en gång till, hahah ! ;D Mycket nöjd med kvällen ! :)







Tack för denhär kvällen, ni är guldvärda !  :)

ps. nu måste jag verkligen gå och sova, klockan är... 01:51 ? Och jag ska upp imorgon tidigt ! guess why ? Jo, jag ska på konfirmation till ekenäs ! ^^

KRAM !


Bakverk

Eftersom det skulle ordnas till kalas igår var det ju förstås ett måste med att baka lite också, så mamma och jag stod alltså ända till sent på natten och bakade lite. Här är resultaten :

Gelead kalkontårta


Kladdkaka


En fyllkaka som mamma snabbt slog ihop . :)


Äppelbakelser


Mangofylld chokladrulltårta


Kvarktårta med limesmak

Kvarktårtan tog helt ärligt längst med tid, inte bara förberedningen av den. Utan dessutom att den måste vara 50 min i ugnen.. :P Men helt god faktigst, tyckte nog allt blev rätt så lyckat ! :)
ps. önskar ni recept på något av detta är det bara att skriva !

KRAM !


Sweet 17 !

sorry hann inte skriva ngt igår alls, var full rulle från morgon till kväll. Jobb, stall, städning och bakning till kl: 00.00 på natten. Så det kommer lite såhär på efterhand nu. Fyllde ju 17 igår, 28:e juli alltså ! ;D Kim kom genast efter jobbet och grattade mig med presenter och kramisar ! Mammas och pappas present kommer senare, ska nämligen imrn till Börjes tingsryd och inskaffa lite nytt ridgrejs med dem. Så det får ni väl se senare ;)
Men iallafall, idag hade jag kalas för släkten + kims föräldrar, så här kommer lite presenter! :)

Först Kims då, en söt rosa kass..



innehöll alltså en fin bakbok med recept från olika länder + ett presentkort till Classic guld värt 50 euro. :) Tack älskling, älskar dig. <3


en fin ask av mormor.


Bestick & pizza set av farbror med familj


Av faster med familj +  lite pengar.


Av morbror med familj, smycke med plats för foto.


av farbror med familj, lite hårprodukter, inne i väskan bland annat scampoo osv.

Armband av Kims föräldrar, har från tidigare fått örhängen och halsband av samma samling.


Muminmugg av Henrika

Skriver av mig mer imrn, men först till börjes tingsryd, men efter det kanske !

Sen på kvällen blir det att ha lite kul med kompisarna som kommer hit :)

Nu, sova med älskling ! <3

KRAM !


hemma från jobbet då

finally liksom , kändes som en evighet den sista timmen. -.- Satt och fightades med en geting om vinbären den sista timmen, jäävligt störande ! flög runt huvudet som om den aldrig gjort nåt annat och ba jävlades. -.-
Överraskade verkligen mig själv, brukar nämligen va livrädd för getingar, men denhär gången blev jag rent ut sagt riktigt irriterad på den så jag sist och slutligen bara satt och suckade medan den snurrade och surrade i mina öron. -.-
Men nu ska jag börja städa här hemma, fyller ju år imorgon ! Betyder alltså att dethär är min sista dag som 16 år ! :o shiet, vad tiden går, snart blir man ju gammal . (a)
Har kalas i fredag så allt måste va lite städat iallafall + att jag ska baka imrn så imrn hinner jag inte så mycket annat extra ^^
Men nu > städa ! sen vidare ut med Janica och till stallet, kanske fota lite. vem vet, kanske vi kommer hem och tar oss ett dopp i poolen sen ? :)

KRAM

diggar inte vakio scooter ....

gaah, trodde jag skulle få fnatt i morse då jag skulle på jobb och moppen knappt rörde sig, hah, elr ja den rör sig ju nog.. men inte far det hårt inte, högst 60 på raka nu .. jätte störande. -.-
men men, eftersom jag blir 17 i torsdag är det väl lika bra att ha den vakio så jag inte behöver vara rädd för att poliserna ska bli nyfikna på den. ^^ Skulle nog harma nåågot om körkortet till bil skulle skjutas upp ett år bara på grund av att den är.. ehem.. lite olaglig .(a)
Skulle ju nästan varit roligare med en lättviktare som FÅR gå hårt utan att få skit för det, på tal om lättviktaren var jag och åkte lite med Leo i helgen :'D hihih, gaad ! skitkul :')

KRAM


Choklad-dagen ! låter väl bra, eller hur ?

Lyssnade på radio x3m idag på jobbet där de påstod att det är choklad-dagen idag samt " all or nothing-day". Alltså ska ni äta allt elr ingenting alls, vilket väljer man då? hmm.. ;)
Blev jätte chokladsugen efter att ha lyssnat på x3m, men vet dock inte om jag ska äta eller inte äta. (a)
Älsklingen ringde också idag och önskade få dit mig ikväll efter hans träning, så det blir att åka iväg dit efter att ha nattat ponnisarna. :)

KRAM

jahas, då var nallarna i småland då .


En vuxen björn med sin unge lär ska vara nära oss nu, inte så kul direkt med tanke på att vi har hästarna ute varje dag och om man tänker på att nallen kan stå på trappan vilken morgon som helst. :P
KRAM

ååh, precis då man blev godissugen ..

faak, då jag precis fått aptit för lite gott får jag inte äta äppel, choklad , chips elr nåt sånt som kan va känsligt för magen eftersom jag haft magkatarr idag och magen är lite extra känslig. -.-

Nästan så man kan kalla mig godisråtta, hahah ^^
KRAM


magkatarr

Ligger hemma i magkatarr idag, var egentligen meningen att jag skulle på jobb idag men det satte magen stopp på. Tog medicin och låg och kved i typ 2 timmar tills knipen började bli mindre så jag somnade, nu är det iallafall mycket bättre igen. Aningen ostadig är den nog, men det blir bättre.
Heh, hann simma 300 m igår i poolen innan älsklingen ringde och ville ha mig till honom och föreslog att jag skulle kunna åka tillsammans med hans mamma och pappa som kommer från jobbet nära mig, det blev att snabbt komma upp ur poolen och klä på sig för att sedan åka iväg då, glad blev han iaf. :)
Åkte hem med honom i morse och han stack på jobb som vanligt.

KRAM

chokoglass ♥



Japp, här sitter jag och käkar chokladglass. (a) Jobbat som vanligt, kom hem och fortsatte sedan med Prins tillsammans med Johanna. Hahah, han är så vimsig, huvudet hit, huvudet dit och så mittiallt så ja då sticker vi ! -.- Blir ett antal träningar från marken innan det blir uppsittning pånytt. ;)
KRAM

snart

.. kommer jag att åka vidare till Kim en sväng, kom hem från jobbet en 20 över 4 kanske, gav mat till hästarna, smörjade dem från knott och så. Nu ska jag slänga mig i duschen för att sedan åka upp till Kims mammas jobb och därifrån vidare hem till älsklingen. :)
Så därför ska jag inte slösa bort mer tid här nu utan direkt hoppa i duschen ! :D tjohej !

KRAM


mina andra köp från stan

Lovade visa er t-shirten och topen jag köpte i stan i lördags också, men det glömde jag ju förstås redan dagen efter så tänkte göra det nu.

inte nå märkvärdigt elr så, ba en enkel tubtop och en t-shirt. Köpte nog främst för att det var billigt, heh (a)
5 euro var så. ^^

KRAM

pictures

tänkte lägga ut lite provfoton åt er, inte så värst bra men.. övning ger färdighet, eller hur? :)







KRAM

slösat 4 tomma sms idag.. *suck*

Känslan då man med vana trycker för många ggr på alla telefonknappar då man lånat pappas gamla telefon medan min cepar sig och man vet att telefonräkningen stiger för varje tomt sms. -.-
Sååå onödigt, hatar det ! Men mn, snart är väl min gamla älskling tillbaka ( my phone ) ^^
KRAM

home sweet home

kom hem från jobbet för en stund sedan, trött efter att ha suttit och ränsat ogräs o 8 h. -.- *suck* ..
Men men, that´s life.. vill man ha pengar är det bara att bita ihop och jobba vidare, no money no funny, fast har nog funderat på att ta ledigt efter denhär månadens slut, men får se lite hur jag gör.
Funderade visst på att ta ut Röni en sväng också, Janica kanske kommer över senare också, får se.

KRAM

vill du ha mer läsare ?

kolla in denhär sidan då: www.bloggriket.se
Där kan du hitta många andra roliga bloggar samt låta andra kolla in din och få fler läsare . :)
KRAM

mitt val av lösgodis

Var med mamma till butiken och fick äran att välja lite lösgodis hem till kvällen.^^ Mitt val ser ut såhär :


skålen innehåller :

-min favorit, gröna sura flaskor
-små olika färgade "knappar"
-chokladblommor
-sura godisar
-gummibjörnar
-lakrits
- knapriga chokladbitar ? x)
-svampar
-gelehjärtan
-yoghurtrussin

okej, jag dömpte alla själv efter eget påhitt. Vet inte vad de heter på riktigt, men äh  ! :D Gott är det iallafall !

KRAM


Systemkamera

Hihi, köpte en systemkamera idag då jag var i stan. ^^ frågade råd om systemkameror igår på byn i bruke och fick råd om att inte köpa Canon 1000D eftersom en kompis där hade en sån och hon var missnöjd med den och sade att jag kommer få lejdon på den. Däremot skulle den säkert ha räckt för mig, men men.. lyssnar på råd. :)
Sedan sade många att canon 550D är en riktigt bra kamera, men aaningen dyr för att jag ska vilja sätta pengarna på den, och Nikon är jag inte så förtjust i. Det blev alltså en Canon 1100D, köpte till minneskort på 8 GB, samt väskan till den och så fick jag även boken "parempia kuvia" på köpet. Har läst hela instruktionsboken redan också, vill inte faila med något, för dyr leksak för det. :P Jaa och så då objektivet är 18-55mm. Har också provat fota lite här och där idag, blir väl mer imorgon antar jag. Bilder kommer kanske senare också, får se ? :)

KRAM
ps. köpte även en top och en t-shirt idag i stan, men visar kanske upp dem imorn om jag kmr ihåg. Var ju rea överallt så man måste passa på att handla lite ! :)

godmorgon

Jättehärligt att vakna 07:45 då man väl FÅR sova och inte kan få sömn igen, suck... -.-
Älsklingen sover ännui men ska väl väcka honom snart också för ska så småningom börja ta oss vidare till stan för att shoppa lite :)
Btw, min telefon e död.. den fungerar typ inte, dn tar inte på vissa knappar eller så och kommer ba med idiotiska förslag. -.- vill jag till mina kontakter slänger den genast bort mig från dem och vill jag svara då nån ringer, ja då kan det smaka med att stänga av sig eller inte låta mig svara..>.<
Men nu ska jag väcka älsklingen, tjohej ! :D
KRAM

hemma hos älsklingen

sitter hemma hos älsklingen och har lite fredagsmys, tihi :) fast jaa.. för tillfället sitter ju jag här och kollar läget medan  ha kollar nåt på laptopen samt lyssnar på lazy song ^^
Ganska chill sång egentligen, men man får lätt lejdon  på den efter att ha hört den såå många gånger på t.ex. jobbet i radion och så. Går inte en dag utan att de inte spelar den. Mer variation tack !
KRAM
btw. imrn blir det att åka in till stan med Kim ! ;D får se vad jag hittar.. ^^

chill feat. syster

Sitter och chillar med syster i rummet, lyssnar på musik och är på nätet. ^^
Vart jättetrött idag efter att bara sovit 4 timmar inatt eftersom vi då var på nattbion. :P

Åsikter om Harry Potter and the deadly hallows part 2 !

´Tyckte filmen var allmänt bra, men hade kanske förväntat mig liiite mer av den. Men annars diggade jag nog den, bara att jag hade aningen svårt med att hålla ögonen uppe under filmen eftersom jag var jäättetrött.. Kim fick picka till mig ett par gånger bara, hahah ;) Dessutom var det ju första gången jag kollade film i 3D, var inte så speciellt som jag hade trott, men samtidigt ganska tufft nog ! :)

nu ska jag dra ut till hästarna!

KRAM


Muffins !

Har nyss bakat muffins, mamma och pappa kommer hem snart så de får sig en liten överraskning samt Kim som kommer kring 9 tiden. :) Själv tyckte jag de blev riktigt goda !


ser ganska goda ut också enligt mitt tycke (a) hahah !

KRAM


Ikväll nattbio !

Ikväll blir det världspremiär på Harry Potter and the deadly hallows part 2, kl: 00.00. ska jag, Kim, syrran samt hennes en kompis befinna oss på bio för att kolla in den tillsammans med många andra världen över. Filmen är dessutom i 3D ikväll inatt, aldrig testat 3D förr heller, hahah . x)
Antar att det kommer bli kul . :)

KRAM

dagliga horoskopet på facebook


Hahah ^^

KRAM

nice helg !

Har vart en j*vligt prima helg faktigst, gick på balticen fredag och lörda, umgicks med vänner samt pojkvän och andra bekanta, festade och hade kul tillsammans ! Igår åkte jag dessutom iväg till Matilda, vi simmade i hennes träsk och åt jättegod mat som hon hade gjort ! Tummen upp ! verkligen ! :D

Girls just wanna have fun, right ? ;)

KRAM !


> on the way to Tilda ! :)

kom nyss hem från jobbet och råkade dessutom ramla med scootern så nu har man fina skrapmärken på handflatan och lite på knäna, scootern fick tyvärr också några skråmor. :/ och nu vet jag inte om det svänger ordentligt till vänster, måste testa.. Men nu ska jag iallafall hopp i duschen för att sedan åka vidare till Tilda ! Hoppas scootern inte tog nå stryk..

KRAM


piercing

Gått på balticen fredag och lördag, igår var det fet till kl: 01.30 då bussen tog oss hem till Kim. Men innan det stack ja och gjorde en piercing i näsan, på finska kallad " nenäkoru" :)

Nej, det gjorde inte ont. Men knyckte till en aning då han skjöt igenom den, aningen stort smycke också. Men det måste man ha i början, köpte även ett mindre smycke som jag får byta till om ca. 2 veckor ! :)
fotot är btw taget av lilly ! <3
KRAM

> ut med Julieth

Nu blir det att slänga sig i duschen och sedan åka ut till byn en sväng för att joina Julieth som vill ha pizza ! ;) hahah. Sköt om er !

KRAM

took it from www.yylvas.blogg.se !

.. Med mina egna svar såklart ! ;)



RELATIONER

Jag har ett fast förhållande (x)
Jag tycker om mig själv ( )
Jag pratar med min mamma om allt (/)
Jag har många killkompisar (x)
Jag hatar mina syskon ( )
Jag har husdjur (x)

 KÄRLEK

Jag har varit otrogen ( )
Jag kan "älska" en person jag inte känner (/)
Jag pratar aldrig med mina ex ( )
Jag har varit kär i en lärare ( )
När jag var liten "frågade jag chans" på en kille (?)
Jag är kär i någon just nu (x)


FAMILJ

Jag har berättat en hemlis för min syster/bror (/)
Jag skvallrar inte på mina syskon ( )
Jag bryter inte ett löfte till mina föräldrar (/?x)
Jag har någon gång smitit ut utan lov (/)
Jag har kommit hem full (/)


MATVANOR

Jag äter frukost, lunch, middag och kvällsmat (/)
Jag äter gärna grönsaker (x)
Jag tänker på vad jag stoppar i mig (/)
Jag äter godis och chips mer än en gång i veckan ( )
Jag handlar upp mer än 50 kr på godis då jag handlar ( )
Jag dricker hellre läsk än mjölk (/)
Jag är allergisk mot något (x)
Jag har fuskat med frukost och svimmat i skolan ( )

DÅLIGA VANOR

 Jag röker ( )
Jag festar ofta ( )
Jag gillar att se andra lida ( )
Jag har sårat en person jag egenltigen älskar (/)
Jag har sagt en sak till någon annan så denna person börjat gråta (/)
Jag har sagt "jag hatar dig" (x)
Jag har haft sönder något med flit (/)


BRA VANOR

Jag har sagt "förlåt" då jag bråkat med en kompis (x)
Jag har kramat någon idag (x)
Jag brukar säga fina saker till folk och mena det (x)
Jag ger ofta komplimanger (?)
Jag pratar hellre än att slåss (x)
Jag har bett om ursäkt för en dum sak jag gjort (x)


VÄNSKAP

Jag föredrar fler bekanta än få nära vänner (/)
Jag umgås med fler än 4 personer i skolan (/)
Jag har tröstat en kompis som varit ledsen nu på sistone (x)
Jag är ovän med någon just nu ( ) 
Jag är sur på en vän just nu ( )


HATOBJEKT

Jag hatar en fd. vän ( )
Jag har bråkat med någon på sistone (/)
Jag har slagit någon (/)
Jag ogillar någon i skolan (?)
Jag gillar inte min klass ( )
Jag har sagt något elakt till någon idag ( )
Jag har sårat någon idag ( )
Jag hatar någon jag känner ( )


HUMÖR

 Jag känner mig glad (x)
Jag känner mig ledsen ( )
Jag känner mig irriterad ( )
 Jag ler ofta (x)
Jag skrattar sällan ( )
Jag har ont någonstans just nu (x)
Jag är trött (x)

Där var mina svar då, kolla gärna in ylvas blogg!
www.yylvas.blogg.se  !
KRAM !

ikväll tänds ett ljus för dig

Grattis André, du var en fin människa och är saknad av så många. Ikväll tänds ett ljus för dig, idag skulle du har blivit hela 17 år, ha en bra födelsedag, din första som ängel.


KRAM


höet inne då !


tjohoo, äntligen är höet inne ! ca. 600 små balar tog vi hit medan 200 genast åkte iväg till ett annat ställe. Nu böt de dessutom och gör det som är kvar till stora balar som morbror tar till Pargas. Huh, tungt och varmt är det alltid såklart då man gör dethär, men denhär gången tyckte jag inte dt var lika jobbigt som förut, kanske för att jag nu är van med att faktigst arbeta ? Vet inte ? :) Äh, det är inne nu iallafall, känns skönt !
Skulle egentligen ut med en typ efter dethär, men det blev tydligen ändrade planer så får se vad jag hittar på.

KRAM

Åh, just ja .. angående mitt minne ..

vad var det jag sa ? Hade ju laddat min Ipod för att kanske komma ihåg att ta med den så jag skulle kunna lyssna på musik samtidigt som jag jobbar, men såklart så glömde jag ju den. >.< Preciiis vad jag trodde.
gaad, blir säkert dement på heltid snart :'D

hmm.. kanske borde börja köra med minneslappar ?

Tur så var det ju inte en så allvarlig sak jag glömde denhär gången, men kommer garanterat glömma nåt värre en vacker dag, hahah. Skulle inte direkt förvåna mig. -.-

KRAM


sunshine ! Me LIKE !

UUjee, sommar och solsken ! Loove it !
från ena till det andra, ooh fuuck det gjorde ont på jobbet idag ! Skrapade bort mossa från sånadär trä "väggar" som hade en massa konstiga mönster och så, så skulle jag göra det lite noggrannare med sandpapper där jag inte kom åt med skrapan, så fan måste ju en lång tjock trästicka komma in rakt under nageln i full fart så som jag jobbade ! -.- fuuck *piiiiip *det gjorde  ONT ! = dagens tummen ner.

KRAM

chill hos Kim

Sitter hos Kim i vardagsrummet, kollar tv nyheter tillsammans med hans föräldrar där de talar om Mika Myllylä  som dött ( en duktig skidare ).
Har nyss även fått ned Harry Potter and the deadly hallows part 1 så syrran ska kunna se de då hon följer me för att se del två nästa tisdag så hon alls kan hänga med i fortsättningen. Det är alltså bio i tisdag, nattbio med 3D, aldrig testat 3D så de ska bli nice. :)

KRAM

Now I´m gonna have a ride !

hahah, eller nånting..
Äh , whatever ! jag ska iaf alltså ut och rida nu ! Tänker passa på nu då det inte är på tok för varmt, vill inte pina henne i hettan heller. Men nu är det sådär passligt svalt och blåser även lite så nu ska jag passa på :)
I lördag är det dessutom traktorkavalkad som vi ska orka iväg på, om det då inte är about 30 grader elr nå helt överdrivet varmt. Men nu alltså, UT !

älskade Röni, my everything <3

keep working !

Jup, I´m gonna work my ass off ! Ska fan kämpa så länge jag orkar, alltid bra med pengar, eller hur ? :)
Däremot funderade jag på att lägga över några prima låtar på min Ipod Nano  så jag har nåt att lyssna på under tiden jag t.ex. ränsar ogräs eller gör nåt annat trist så tiden går lite fortare. Såh, alltså har ja nu då min lilla Ipod på laddning så den kanske , KANSKE ska orka med imorgon. Får se hur det blir med det. Med mitt minne glömmer jag väl den ändå.. >.<

bild på mig och min lilla kissemiss Oliver ! <3 btw så hoppade han nyss desperat mot mit fönster så jag skulle lägga märke till honom och släppa in honom ! >.< so cute !

BIG HUG !


färdig tankat för imorn + kört hem Ida ! :)

Juppiduu, Ida åkte hit en sväng idag med sin syster och var här ett par timmar. Timmarna gick snabbt och plötsligt blev klockan 11, blev att köra hem henne och tanka så man slipper till jobb och tillbaka imrn ! ^^
Roligt var det iaf ! Så mycket att prata om och kan prata om så mycket, gammal vänskap rostar väl aldrig antar jag. :)
Tidigare ringde dessutom Tilda idag angående att vi alla skulle träffas och åka till henne för att simma i träsket o så tillsammans, lät jätteroligt så såklart var jag med på noterna ! :D Blir troligtvis i måndag då, ser fram emot det ! :)
Men nu är nog klockan så mycket att jag måste gå och sova, annars sover jag väl på jobbet imrn istället. :s inte bra, inte bra.. nej nu, godnattt !


KRAM

the minute you stop making mistakes is the minute you stop learning

nu blir det sommar på riktigt ! 32 grader ute och livet ler ! Ska så väl ta mig ut till stallet och mocka för att sedan hoppa i duschen och åka iväg på 50-års kalas.

bild från Kims student .

KRAM


I miss the time when you where here



Sov sött nu min ängel, älskad och saknad. ♥ R.I.P.

KRAM

nu är det sluut på veckan det är dags för fredagsmyyys !

japp, precis vad det är det ! Chilla framför tv:n, laga tortilla och sedan sitta och njuta av det ! Får aldrig nog av dem !

KRAM

Inte ska man vara höjdrädd inte ..





Huuh, ryyser bara jag ser filmen. Aldrigi livet att jag skulle ta mig upp dit, inte enns MED livlina !

KRAM

RSS 2.0