partajj på G !

Så var det nyår igen då, ännu ett år förbi. Hoppas det nya året blir bra ! ;)
Sitter hos Kim nu alltså med Kelly. :)
Ska väl starta iväg småningom, här blir det fest ! :)
Hoppas alla får en nice kväll !
KRAM !

just because I´ve had a bad day, doesn´t mean that I have a bad life



Varit och handlat lite här och där, märker ganska bra att jag lätt blir irriterad och stressad. Tillome av ganska små saker. Men men , whatever.. alltid kan inte allt vara bra.
Fick iallafall jättegod glass när jag kom hem som mamma smällde ihop. Något smått hittade jag ju nog i stan också men.. satsade ju på att få byta ut ett klädersplagg från en butik men det gick inte riktigt som planerat. Men nu ska jag iallafall sova !

Godnatt !

KRAM !

next > Åbo

nu ska jag åka in till stan med familjen och shoppa lite ;)

hejdå ! ha det bra !
hörs säkert ngt senare igen ;)
KRAM !

haha, humor



så söta ! ;)
KRAM !

om tjejer är billiga är fan killarna gratis !

Var en på fb som skrivit detta, tycker det stämmer ganska bra. Jag menar, om vi nu e så billiga och ni pojkar tycker det.. Hur fans billiga är inte ni som går efter oss som ni anser att vi är så billiga då? Phaha :D desperata eller? tycket ba texten var ganska bra ;)

Jag menar, det är alltid vi tjejer som får oss för att vara billiga. Killar stämplas aldrig som " billig" . Men genast vi tjejer kanske är lite lättare klädda, har allt för många killkompisar enligt någon eller något i den stilen så blir vi billiga , varför ? Får man inte gå klädd i vad man vill ? klart det finns vissa gränser, men tycker nog ibland vissa personer överdriver lite med vad som är lättklätt och vad som inte är. Enligt mig är det helt fel att flickor alltid får sig för så små saker och genast blir stämplade som horor om de t.ex. haft många pojkvänner o.sv. Vad kan de göra åt att de är omtyckta ? sen beror det ju på hur flickorna beter sig såklart, men men.. iallafall. Killar däremot, om dom ha haft mkt flickor o gjort mkt o.sv. så e de nog nästan ibland som om många sku tycka som e som nå jäkla legender. Vafan e det då? :o fattar int riktigt dthäran, orättvist e ju va dt e. :P

KRAM !


if you be my star, I´ll be your sky

Jaha, gomorgon på er ! :)
Sitter på syrrans säng i hennes rum och kollar på någon svensk komediserie samtidigt som jag chattar med nå random, helt tuffa typer :'D hahah, pappa håller på att göra mat så blir väl att äta snart också, nomnom ;)
funderade att jag kanske skulle ta en ridtur idag igen men det ser ut att bli värre oväder ? regnar och blåser, får se lite hur det blir med det. Men senare är det iallafall zumba, bara någon kan köra mej :) Om inte jag vågar mej ut med scootern då förstås. :o (a)

En ltien tråk grej jag tog från facebook :

Min mammas första bokstav: m
Min mammas andra bokstav: a
Min pappas första bokstav: n
Min pappas andra bokstav: i
Min första bokstav: h
Min andra bokstav: e
Mitt barn kommer att heta: Manihe

eehm , dont think so ?

KRAM !


haft strömavbrott i två dagar !

Japp ! alltså inte mitt fel att uppdateringen varit dålig, utan det är faktigst Dagmars fel. Stormen som drabbade Finland på annandag jul alltså. ( Den har fått namnet Dagmar, ni som inte förstod det. )
stormen har fällt många träd och har ställt till med många skador !
Lägger upp en artikel som en tidning skrivit angående stormen ↓
 


Österbottens tidning som skrivit detta, men råkade ba hitta det på google så lade in den hit. Förklarar ganska bra vilken otroligt storm vi haft här. Som ni kanske också läste har stormen orsakat en mans död också. :s naturfenomen är då inte att leka med.


bilder från stormen ..
KRAM !

so true

En vän skrev detta till mig :

"Life ends when you stop dreaming, hope ends when you stop believing and love ends when you stop caring. So dream hope and love...Makes Life Beautiful. "

Gillar texten starkt och måste ju bara säga att den stämmer till 100 % ! :)


Ps. nu ska jag vara social med Kim som är här nu ;)
Men ha det bra !
KRAM !


have you hugged your horse today ?

- I have ! ;) hahah . Fast det gör jag typ varje dag (a)

Men alltså, idag kom farmor och farfar samt mormor över på lite julmat. Efter det kom Janica hit och vi satt först en stund och pratade och sånt. Men sen stack vi ut på en ridtur, jag med Prins och hon med Röni. :) Var jätteroligt och hoppas verkligen det blir av snart igen ! Prins fjantade sig med alla vattenpölar vi stötte på påvägen bara, tills det kom ett ställe där det låg vatten över hela vägen, jamen då tyckte han skogen kunde varit en utväg, men icke sa nicke ! För igenom kom vi till slut, efter en stunds fight med olika viljor. Gick en väg jag aldrig gått förut, ingen visste var vi var men kul var det iallafall :'D hahah. Saknar att rida ut med någon oftare, var alltid så roligt förut och vi har gjort såå mycket crazy stuffs me hästarna genom tiderna att hohhoh :'D Minnen kommer tillbaka . ♥

KRAM !


från ylvas blogg

Gör detta testet inom tjugo min annars händer det något som du inte vill, IMORGON!
HUR : 
Svarar du i telefonen : Hej ! :)
Tycker du om gul-bil-leken: njäh, gammal lek.
Mycket pengar har du i plånboken just nu: någon cent kanske :D
Mycket är klockan: 00:58
Många kontakter har du på msn: 277
Spenderar du en regnig dag bäst: inne under täcke ;D hah, nä men vet inte.

VEM :
Är ditt 10:e sms ifrån och vad står där ?: Från Laura , " en skön jul till dig med <3
Pussade dig senast?   Kim (a)
Vill du kasta en sten i huvudet på? vet inte
Saknar du mest just nu? vet inte..
Ska du träffa imorgon ? fammo, faffa , familjen, ev.en kompis och kanske Kim :)
Vem fick du senast sms av: ^^

JA- OCH NEJ-FRÅGOR :

Cyklat utan händerna: ja
Gråtit en hel natt: ja,typ
Druckit så du spytt: Ja
Åkt vattenskidor:  nej
Åkt rullstol: ja
Gjort en bakåtkullerbytta: Ja
Köpt lösgodis för över 50 kr: vet inte ? kanske
Haft träningsvärk: ja
Önskat att du var det andra könet: nej

KRAM !




god jul allihopa !

Satt uppe till sent igår, det var ju uppesittarkväll ;) haha. Steg upp 8 i morse, åt en yoghurt och stack ut till hästarna, mockade stallet ( mamma städade puppeninernas burar ) och jag borstade och klippte min kanin lite. Han är långhårig så han får jäättelätt en massa tuffsar o.sv. Men nu är han ren och snygg igen ! :) Klart han också ska va julfin. :) de har fått gå i skogshagen idag också, jättekul tycker de ;) hihi. Sen var jag till kyrkan och sjunga i kören, alltid lika stämningsfullt ! :) Tände ljus på gravarna, åkte sedan till mormor och åt julmat ! ♥ Öppnade presenter och nu chillar man framför tv:n ;) Helt lyckad och fin dag faktigst !

Imorgon kommer farmor och farfar över till oss på mera julmat, huhhuh.. hur ska man orka :') Senare kommer väl eventuellt Janica ut på en ridtur med mig , ska vi hoppas iallafall . :)


Har tydligen varit jättesnäll i år igen ! :) jultomten va såå snäll (a) Haha ;)
Kan berätta mer imorgon vad jag fått o.sv. , är så trött nu så :'D Bilder kommer kanske upp mer i morgon också. :)

KRAM !


låtar







fick lite låttips av en kompis så suttit och lyssnat på bland annat dehära :P

KRAM !

varit ute och ridit med papsen !




Så nice ! :) Fint väder var det och allt, svalt och skönt + så trillade några snöflingor ner under ritten. Jättefint ! Tur att Röni är så snäll också så pappa sitter lugnt på henne. Ignore me, jag vet jag ser aningen död ut :'D hahah + alla fina reflexer, men vadå? Jag vill synas och vill inte överraska bilar elr så. Bra med reflex ;)
Och ja jag vet att pappa borde ha hjälm, men det är samma som att försöka tvinga en liten unge att göra något den inte vill. Haha, dock vågar jag låta honom vara utan eftersom det är Röni och jag litar fullt på henne, hon är så otroligt snäll ! :) Skulle det vara någon annan skulle han inte få rida alls om han inte gick med p att ha hjälm :P

KRAM !


julfest ! äntligen jullov !


Söta tilda

God efterrätt :D Och nice kort fick jag av Tilda också ! ;) tusentack ! ♥

suomalainen tyttö Julieth, flygvärdinna Heidi och finska pahisen Minka ! ;D

flygvärdinna . ;D hahah .

söta Jullan :D ♥

gänget, (från vänster) finlandssvensken Frida, Ryssen Janica, Regissören Anna, finnen Minka och finnen Jullan. ;)

hela gänget ! På främre raden alla skådisar, (från vänster) Aino & Feyo norrmänn, Alexandra och Jeppe på golvet svenskar, Janica rysse, Frida finlandssvensk, Anna regissör, Minka finne, Wilma fransyska, Joanna muslim, Julieth finne, jag flygvärdinna och Addi regissör.  Människorna bakom är Gäbä, Oscar, Wili och Ellen (gäbä lärare) och de andra fixade ljud och ljus ! ;)

Tack allihopa för dethär ! Skitnice var det ju och bra gick det ! Nu är det bara att vänta på nästa föreställning ;) hihi, "ps. tror jag räddar er från min andra roll, såg ju ut som.. jaa.. Brita ! :'D"

KRAM !

godmorgon ! timmarna räknas sakta ner och närmare kommer jullovet !

Vaknade typ lite före 10 och har suttit här sen dess då, ätit en god yoghurt och nu måste jag nog börja göra mig i ordning till julfesten ! Sen startar äntligen jullovet !! Tjohooo ♥
Aja, vi ska spela teater för resten av skolan idag också.. mahhah :') vänta bara, kanske får ni se hur jag kommer se ut senare.. elr.. kanske jag räddar er från det :'D

KRAM !
ps. hörs senare !

guitar !

nu e alltså det dags för mig att ta mitt pick och pack och åka iväg på gitarrlektion.
Varit i skolan idag, lärt oss sko o sånt, helt intressant nog .. :) men fan heller att jag skulle kunna jobba som det, min rygg skulle ju bli helt.. nää, den skulle inte orka med det i längden.
Men nu > gitarr ! :D
KRAM !


projekt i engelska

Gomorgon !
Sitter och funderar lite och söker lite sidor på nätet som man kan plocka information om. Vi ska ha nå projekt i engelskan och berätta om någon person/grej som gjort livet bättre o så, jag tänkte jag skulle välja Unicefs grundare Eleanor Roosevelt. Varför förstår ni ju säkert. :) Tycker unicef gör ett fint jobb och skulle gärna själv stöda om jag hade mera pengar, men hittils får det väl räcka med att min familj stöder unicef en gång i månaden. Brukar även få nåt smått från unicef i julklapp, tycker det är en julklapp med god mening. Då vet man att den julklappen jag fått kanske har hjälpt någon annans liv, hur bra är inte det ? :)


KRAM !

next > gym

Nu blir det gymmet till nästa, har håltimme från 12 - 14.30 nu så :)
Byye, ha det så bra under tiden :D skriver mer senare.. kanske ;)
KRAM !

I´m so bored.. God help me !

DU&DIN FAMILJ
Hur gammal är du? - 17,  18 i Juli
Hur lång är du? - 162
Hur mycket väger du? -  ;)
Är du nöjd med dig själv? - sådär
Din hårfärg? - brunett
Ögonfärg? - gröna
Har du några syskon? - syster, ja.
Är dina föräldrar skilda? - nej
Är du osams med någon i din familj just nu? - nix
Är du yngst, mellanbarn eller äldst? - äldst
Vill du ha syskon? - already have
Vad vill du heta? - vet inte riktigt, spelar inte så stor roll :P
Hur är du som person? - snäll, oftast glad tror jag.. o lite flummig . (a)
Vad vill du ändra med ditt utseende? - måste man vilja ändra något speciellt ? klart det finns saker man kunde ändra men inte vet jag direkt om jag skulle göra det.
Vad är viktigast, insidan eller utsidan? - insidan väl, men nog spelar ju utsidan också en liten roll :P
Dricker du? - Vatten (a)
Röker du? - nej
Snusar du? - Nej
Är du helsvensk? - nix, finlandssvensk (Y)
Tränar du något? - sometimes
Vilken är din naturliga hårfärg? - vet inte riktigt, ljus nånting ?

SEX&SAMLEVNAD
Har du gjort något inom sex som du ångrar? - maybee
Har du en pojkvän? - Jo
Har du någonsin haft en KK? - 
Har du haft sex med mer än 5 personer? - nej  
Är du kär? -  Ja
Blir du lätt kär? - Njae.
Är det viktigt att vara kär i personen man har sex med? - nej ?
Hur ofta har du sex? - no comments.
Kan man vara tillsammans utan att ha sex? - Kan man väl ?
Vilket preventivmedel använder du dig av? - ´jaaaa...
Hur många riktiga förhållanden har du haft? - 2-3 ?
Vill du ha barn? - Nångång ofc :D
Har du haft sex utomhus? - fint väder, eller hur ?
I en provhytt? -  why do I have to answer this ?
I en bil? - 
I någon annans säng? - höhöm.. duktiga frågor dehäran.
Hur många har du strulat med på en kväll? -
Hur var din första kyss? - bra , I guess ?
Vem kysste du senast? - Kim .
Vem vill du kyssa? - Kim ? :P
Kramar eller kyssar? - BÅDA ! <3

DIN TELEFON
Vad har du för mobil? - Samsung nånting
Vad är din ringsignal? - nån.. ehm.. vanlig, tråkig.
Vem ringde senast? - Maama ?
Vem ringde du senaste? - Mamaa :D
Vem smsa senast? - Tilda
Vem smsar du till senast? - Tilda
Ringer du hellre än smsar? - beror på, gillar båda.
Hur mycket % batteri har du kvar? - datron ? hälften, telefon ? full :D
Hur mycket pengar har du på mobilen? - ehm.. ja :D
Vad är din bakgrundsbild? - nån tråkig landskapsbild som fanns färdigt på telen .
Vad stod det i ditt senaste mottagna sms? - orkar inte plocka fram telen och kolla.
Vilka finns i din inkorg? 95 meddelanden, raderar då och då.
Vad är det första du ser när du går in på foton? - heppa
Vem smsar du ofast med? - Jaa :P
Vem är din 12:e kontakt? - Anton.F
Vad tycker du om den personen? - snäll, kiva :)  
Vem är din 8:e kontakt? - Anita
Vad tycker du om den personen? - en riktig krutgumma ;)


DIN KLASS&VÄNNER
Hur många går i din klass? - 16 ? maybe ? ..
Vem umgås du mest med i skolan? - Julieth, helt klart :') hahah, men också Tilda, Ida o. Therese.
Vem umgås du mest med hemma från din klass? - Jullan
Vem av dina vänner berättar du allt för? - Ehm.. precis allt ? njah, vet inte riktigt.. kanske ingen som vet det.
Litar du på alla dina vänner? - inte alla, men en del.
Vem festar du helst med? - Mina vänner ! :D
Vem vill du träffa nu? - vet int 
Vem av dina vänner är längst? - hmm.. alla vänner ? det vet jag inte.
Vem av dina vänner är kortast? - Cessan ?:D
Vilken klass går du i? - 2B
På vilken skola går du? - Kög
Har du bra betyg? - duger
Vem av dina vänner umgicks du med sist? - Jullan o Ida
Vem av dina vänner ska du umgås med härnäst? - dunnooo . :)
Har du blivit riktigt sviken av en vän någon gång? - Jo.
Har du svikit en vän riktigt mycket någon gång? - hope not  
Har du mer killkompisar är tjejkompisar? - njae.
Har du kysst någon i din klass? - nee. :P
Är du en av dom smartare eller en av dom dummare i din klass?  ofc e jag smart :'3

ANTINGEN ELLER
Sommar eller vinter? - sommar ♥
Höst eller vår? - vår, hösten är så dyster.. men visst finns det fina stunder på hösten också.. Lite svårt dtdär. :P
Chips eller godis? - godis
Datorn eller tvn? - datorn
Blond eller brunett? - spela roll
Rött eller lila? - beror ju på, gäller det hår/kläder /bilar ? vad ?!
Svart eller vitt? - båda
Kjol eller klänning? - beror på
Halsduk eller sjal? - vet inte.
Kärlek eller vänskap? -  båda
Öl eller vin? - båda går, men inget jag skulle välja i första taget och inte heller helt frivilligt.  
Cider eller sprit? - ?
Mjölk eller vatten? - båda
Thåström eller Hellström? - o vem fan e dt ?!
Justin Bieber eller Jonas Brothers? - båda är ju bra på sitt vis, vet inte. 
Lägenhet eller hus? - hus
Kenza eller Kissie? - Kenza
En bästavän eller flera nära vänner? - flera nära vänner
Paradise Hotel eller Big Brother? - big brother kanske, typ aldrig kollar paradise hotel.


KRAM !

ännu en dag över då, långsammaste dagen ever

Gash ! Trodde jag skulle dö efter att ha haft teaterövning med klassen ända till 19.00 . Hohhoh, säger jag :s Att va i skola från 08.25 - 19.00 är nog inget jag tycker om, uss uss..
I torsdag är det showtime då, hoppas allt går bra. :) Borde hitta nåt att ha på mig också, heheh :P
Men nu ska jag nog ta och gå och lägga mig, ganska trött efter dagens program. Som ni säkert förstår. :P
Läst igenom kapitlet vi har att läsa tills imorgon i psykkan en gång nu också, inte så mycket smartare trots det. Handlar typ om hjärnan o.sv.  Undrar hur min hjärna ser ut.. Säkert såhär efter allt läsas iallafall ! Confused , yeah that´s my second name .. ↓

hahah, knappast. Man kan ju hoppas att den är lite större iaf. :') haha.
KRAM !

Grattis Jullan !



Japp ! idag fyller alltså min gulliga vän, Jullan år ! :D Så idag är det alltså henne vi grattar ! Gratta henne ni med på hennes blogg vetja ! ;) 
www.julieth.devote.se  

BARA ETT ÅR KVAR NU JULLAN ! :D

KRAM !

moshning

SItter i skolan, fick sluta tidigare från rellan idag då läraren var borta o såå. Men vet inte riktigt vad jag ska blogga om annat än att jag kan berätta att jag kommer va typ död efter denhär dagen, har teater till 19.00 idag! Fuuuuuuu-uuu-uuuu---uu**kk......  Hur ska jag överleva ? Dessutom har jag psykka förhör imorgon som jag borde läsa på, hur fan ska jag hinna klämma in en massa information efter det ? + att orka göra det ? Var finns orken ? ingenstans ! -.- hmm.. *suck*

Btw, forsätter lite på dag-grejjen ! ;)

Dag 11 - Mina syskon

Har ett syskon, en syster. Hon heter Janina , är 13 år och är en riktig liten datanörd ;) Hahah, hon sitter alltså gärna vid den och spelar en massa spel o.sv. :P Vad mer ska man berätta om henne riktigt ? hmm.. hon har ett marsvin , vars namn e Nisse. En riktig sötnos  !;)

Syrran min ! ;) hihi.

Dag 12 - Om du var 16 och skulle välja gymnasielinje igen

Såå skulle jag fortfarande inte ha valt något annat än det jag redan valt. :)
Är nöjd med det jag valt och har även märkt att det lönar sig för mina fortsatta planer.

KRAM !

Julpynt i stallet

Så var det fotat också ! Och här kommer bilderna som jag sa att " kanske" skulle dyka upp senare, alltså nu :)


hästarna nyfikna ;)

granen

Granbollarna och glittret

julstrumporna hängda

dålig bild, finare på riktigt men iaf.

julbollarna o glittret runt Mårrans box

stjärnan på foderrumsdörren

tomten o grisen
.
.
.
.
.
.
.

Fint så länge det varade tyckte Prins och drog ner bandet. Ögonblicket före han tog tag i bandet och fick det att hänga löst. Fick ju ta ner det iallafall, får se kanske jag lägger upp det imorgon igen.. :P

KRAM !


gokväll

Nu har jag julpyntat stallet och fått Kim med ut och söka en liten gran till mitt lilla stall också :D tänker ta med mig kameran nu och mamma och pappa ska nog också komma och se vad jag ställt till med ;) haha . Älskar att pynta i stallet :D
Bilder kommer senare.. kanske (a)

KRAM!

oh no, helt glömt bort denhär dag-grejjen !

So, here´s a little bit of it ! Gör några nu eftersom jag glömt och missat det lite :'D

Dag 7 -  Min bästa vän

Jag kan ärligt säga att jag kan helt enkelt inte påstå att jag har endast EN ända bästa vän , jag har många goda vänner, och alla är de mycket värda och betyder massor för mig ! :)


Men några som står mig väldigt nära är nog dehär flickorna ! :)
Tack för att ni finns ! Ni är underbara allihopa ! :)

Förutom dem har jag ju såklart många andra fina vänner också, menmen.. ungefär såhär då ;)


NEEXT ! 

Dag 8 - Min favoritlåt

Har ingen exakt favorit, jag är ganska långt en allätare då det kommer till musik och så. Men förutom alla fiilis party låtar gillar jag även artisterna Jesse McCartney, Miley Cyrus (helt nice) , Rihanna, Enrique Iglesias  m.m. Men alltsåå.. jag kunde räkna upp så många, blir en hel lista. Jag är som sagt allätare, hahah :'D


NEEXT !

Dag 9 - Min tro

Hmm.. hur ska man förklara dethär nudå. Alltså jaa jag tror på att det finns någon annan än bara oss som vakar över oss o.sv. Men ibland undrar man då många påstår att " allt vad som sker är Guds vilja " , vad ska det betyda egentligen ? Så lite tveksamhet finns det väl också någonstans, men jag tror nog ganska så långt och gillar inte heller helt om någon snackar skit om Gud elr så. (klart jag tål skämt o så, ta mig inte för seriöst ) ;) Men tja, vet inte sedan vad jag ska tro om vad som händer efter döden o.sv. Men har svårt att tro att livet skulle vara slut efter att du dött, varför skulle du inte t.ex. kunna födas pånytt någonstans ? Som någon annan person, med ett annat liv o.sv. ? Det är ett stort ämne detdär med tro..



NEEXT !

Dag 10 - Detta anser jag om sex

Do what you feel for ! Alltså, gör vad du vill så länge du själv tycker det känns rätt och att du är 100 % säker på allt du gör. Är det något du inte känner för att göra, säg det ! Var inte rädd för att säga vad du tycker ! Sex ska inte vara något hemskt eller något som du gör för någon annans skull, det ska vara något fint och som båda verkligen vill ! :)


.. får räcka för denhär gången, ska försöka komma ihåg dem lite mer ! ;)

KRAM !

Julhandlat i Åbo idag med Tilda !

Jihoo, nu har jag typ alla julklappar färdiga ! Behövs bara packas så är det i princip klart !
Känns roligt att köpa något till andra ibland också, och inte alltid bara fundera på sig själv. :) Och med gott sällskap kan det ju inte bli bättre ! Tilda var alltså med idag :D Här kommer några bilder !


hittade typ nå löshår som vi provade i Glitter, hahah . Skulle vi passa ? ;) hahah :)

joo o så hitta vi en godisbutiik.. o jätteseriösa är vi också ... phah :')

Söta Matilda och jag :D
tack för en nice dag !

KRAM !




bilder från ikväll, här var det livat !

Ehm jaa.. såhär kan det se ut då vildarna kommer på besök :'D hahah , sängen helt upp och ner efter det alltså :'D hahah ! Förstår ni säkert att den var efter att ha sett dessa bilder, så som de bökar och stökar runt i sängen :'D haha .






slått huvet eller, Jullan ? :'D hahah!


skräckis.. uuh :o





Men iallafall,  helt otroligt fina vänner båda två  ! :) Love ya ! ♥ You make my day ! ;)

tack för en nice kväll med skräckis, ships och mycket mer ! :D

KRAM!

Ida & Jullan on the way

Snart kommer Ida o Jullan hit, ska väl kolla film elr nåt kanske.:D nice nice. Hörs senare.
KRAM !

ögongodis hahah , mitt och jullans intresse på lektionstid











KRAM !

chatta / sova ?

hahah, gud så svårt val va ? :P nejj egentligen inte..
Har suttit länge nu och chattat med 4 olika personer, hahah . Om allt mellan himmel och jord, nice ! :D Men tror nog jag får ta och säga godnatt till dem nu, börjar ju fan bli trött. :o

KRAM & GODNATT ! ;)

bilder från helgens fest, lite efter men.. bättre sent än aldrig !


Tilda, Ida & Jag

Bästa !

Jullan ! :D
 
Jullans foton allesammans. Alltså inte jag som är egoistisk och självkär som skriver " Heidi :)<3 " på bilden :'D hahah. :P Tycker om er allesammans ! Ni är underbara , hihi  !:) O ja, bilderna är tagna med Jullans telefon. Alltså inte så bra kvalitet :D


KRAM !

slutat skolan, waiting for zumba

Ligger på soffan i skolan med datan framför mig och bara väntar på att timmarna ska gå lite snabbare. Min zumba börjar kl 17 så jag får vänta en stund ännu. Efter det ska jag hem och ducha och sen vidare till min gitarrlektion som blev flyttad till idag eftersom min lärare hade julfest på dagiset igår som min lektion egentligen ska vara. :P Spelar ingen roll för mig ändå när jag har min lektion, bara jag får den. :)

KRAM !

kladdkaka & håltimme


Heelt okejj måste jag säga. Fast lite torr är den nog, var Minka och sara som skulle ha en kaka men dom orkade inte med resten + att de tyckte den var så torr så jag fick också lite ;) Namm . :)
KRAM !

hahah

Kul va ? ;)
Hur som helst, sitter hos Kim nu. Kom hit för en god stund sen nog, pappa har ju byggt klart ett litet tak som skulle över trappan deras så de inte blir så halt då snön kommer o så. Nå den fick vi ju upp och bra blev dt ju också. :) Alla verkar nöjda. :P
Hade nog inte egentligen planerat att bli hit men.. här är jag bara. ;) Hahah !
Nu ska ja spela wii för första gången i mitt liv ! :o omg..
KRAM !

varför blir jag så trött efter maten ? *suck*


Nu har jag då ätit god julmat, men en sak som jag alltid märker efter att jag ätit.. och det är att jag blir så förb*nnat trött. Varför ? Så otroligt irriterande, orkar ju knappt med lektionen då. Har redan svårt att orka sitta still och bara lyssna och vara " duktig " , räcker inte det ? Så måste jag bli trött av att äta också?
Shacke säger att man behöver äta för att orka, men det gör ju fan mig bara trött.. :s
KRAM !

julmat


Namminammi ,namii ! :) Julmat i skolan idag (y) great ! ;)
Magen kurrar redan. (a) hahah. Sitter o väntar på att hissalektionen ska ta slut typ. Hahh, vi hade visst nåt som kallas läxförhör idag också? Alla ba " .................*silence*............ * då läraren berättade det och smällde pappret framför oss. Slutade med att typ ingen fyllde i något och typ alla blev underkända. :') hahah , så kan det gå ibland .. hups.

KRAM !

Lucia


Idag är det luciadagen då, började skolan med att gå över till gymnastiksalen/festsalen elr va man nu ska kalla den för att kolla på skolans Lucia som uppträdde där. Har märkt en konstig grej , då man söker lucia bilder på google. Jag vet inte vad ni har lärt er, men vad jag har lärt mig har jag alltid fått förstå att Lucian var brunett ? Såå varför målar man av henne som blond ? :o
Nåja, kommer väl aldrig få ett ordentligt svar på det. Sak samma . :) bara en tanke som dök upp.

KRAM !

helvetes teaterstrunt förstör min dag


Orkar på riktigt inte med teater idag, slutar först skolan kring halv 6 och då e man ju jättetrött efter en lång dag. Sen skulle jag ju haft zumba kl. 6 men nu vet jag ju inte om jag hinner hem emellan för att byta kläder så jag hinner dit. :( Blää! Får lov att åka till gymmet senare om inte jag hinner med det idag. Får se hur det går, men egentligen.. hur har man tänkt att man ska orka med skola till sent på eftermiddagen ? seriöst !! -.-
Döör... snart... mycket långsamt. >.<
KRAM !

HEJDÅ...

bara för att Jullan gjorde det

ALLA BRUDAR, SKA GÖRA TESTET!
KÄRLEK, SKOLA, FAMILJ, VÄNNER, FJORTIS,
ALKOHOL, KRIMINELLT, DÅLIGA TIDER.


KÄRLEK:
Är du kär just nu? - kanske (a)
Har du någon kille just nu?- japp
Har du dumpat någon?- mm
Har du sagt att du gillat någon för skojs skull? - ehm, njä. :P
Vem kramade du senast? - Kim , I guess
Är det okej att din kille hånglar med en annan tjej? - Nope ?! :o  

SKOLA:
Är du duktig i skolan? - att säga ja skulle vara lögn, så.. nja. :P
Har du bra betyg?- helt okej.
Har du fått göra om ett prov någongång? - (a)
Har du fått ett bra resultat på ett prov? - nångång väl.
Sköter du dej i skolan? - alltid :) .... ehem.. *HOST*
Har du tuggat tuggummi under skoltid? - gör jag ju alltid ? Nästan iaf. :) 
Haft mobilen på lektionstid? - rätt så ofta, ja.
Fått skäll av en lärare för att ha snackat i telefon? - sometimes, höggetider. (Y)

FAMILJ:
Hur många är ni i din familj? - mamma, pappa, syster, 2 hästar, 2 kaniner, 1 marsvin och två katter.
Du bor tillsammans med dina föräldrar? - Japp.
Trivs hemma? - Japp
Har rymt hemifrån för att du inte orkat med familjen? - "rymt" o "rymt", gått ut om man behövt fundera ifred kanske.. Men kommer alltid hem igen.
Har skrikit och slagit din mamma? - Skrikit gör väl alla nångång, men inte slagit.
Har fått en rejäl utskällning på sistone? - hmm..
Har kallat någon i din familj för diva, idiot, cp, osv.? - idiot kanske :'D hahah.
Vem betyder mest för dej i din familj? - ska man måsta välja ? nejj tack..
Du älskar din familj oavsett vad som händer? - Joo.

VÄNNER:
Du har vänner? - Jadå :)
Du brukar vara med? - Jao.
Vem/vilka var du med sist? - Jullan, Tilda :P
Älskar du dina vänner hur dom än ser ut? - Japp !
Är det okej att ha kill-kompisar? - varför skulle det inte vara ?
Har du pussat någon av dina kompisar? - ehm.. maybe :P
Skulle du kunna döda någon av dina kompisar? - okej? mysko fråga, men .. nä ?
Har du blivit av med någon vän på sista tiden? - inte vad jag vet .

FJORTIS:
Du sminkar dej varje dag? - nästan, fast e jag bara hemma gör jag det sällan.
Putar med läpparna på kort? - njah
Tar kort på dina bröst? - ehm, nä ?
Använder foundation på läpparna? - Nope 
Super dej packad varje helg? - ofc  ^^...... not ;)
Du plattar håret och har en typ av fjortisfrisyr?-  plattar sällan, fjortisfrisyr ? njah !
Ditt hår e knallblont? - allt annat än det ! *puh*

ALKOHOL:
Har druckit alkohol? - Jaa.
När drack du alkohol senast? - i lördagst , fest ^^
Vem bjöd dej på alkohol? - jag själv ?
Vad var det för sorts alkohol? - cider
Brukar du dricka alkohol? - typ ba på fest, ibland på nå högtider som jul o så.. typ vin till maten elr så.
Har du druckit öl? - Ja
Tycker du om öl? - inte direkt, men i brist på annat går ju nog det också.  

KRIMINELLT:
Är det okej att vara kriminell? - I guess not?

Vill du bli kriminell? - Don´t think soo..
Varför gör du sånt här? - för att ja har no life.. ;)
Vad är inte okej med att vara kriminell? - ehm, vad ÄR okej ?
Skulle du sno en bil om du inte orkade gå hem? - nä...
Har du suttit i fängelset? - hela tiden.. hahaha , not.
Vill du hamna i fängelset? -  Nej .

DÅLIGA TIDER:
Vart på dåligt humör den senaste tiden? - finns ju dom stunderna också.. 
När grät du senast? - minns inte..
Du har gråtit över en kille? - nångång säkert . ^^
Vem bråkade du senast med? - don´t remembeer.


KRAM !

pictures





KRAM !

Morning !

Godmorgon !
Sitter nu i skolan på lektion, fast skulle ju nog ha suttit att ligga hemma och sova lite längre. :P
Dessutom är nog inte historia mitt ämne precis, men ska försöka överleva. ;)
Hahah, och medan jag är borta är ju ändå sängen upptagen av någon annan.. nämligen min katt, Findus.
Han älskar att ligga i min säng, igår låg både han och Oliver där. :)

Söt eller hur? ;)

KRAM !

plättar på gång


Försökte göra små söta plättar också, men pannan vi hade ba bråkade .. Blev inte varmt på alla ställen o så , så det blev bara några få sådana. Nu blir det alltså större, som vanligt. :)
Kändes bara som ett måste att göra plättar idag. Snart borde väl mamma och pappa komma hem också, dom ha nämligen vart i Helsingfors hela dagen idag. :P
Mer senare !
KRAM!

julhandel part 1

Då har man kommit hem från att ha varit och julhandlat lite då. Var först meningen att vi skulle åka till Salo och handla men påvägen dit blev det stopp då vägen var fullt översvämmad, skulle inte ha sluppit över. Blev alltså Åbo istället, men helt lika bra var väl det också. Plockade upp Ida också påvägen så det blev ju bara roligare så ! ;)  Började dock med att jag köpte en vinterrock till mig själv, en sport BH och en vanlig BH. Alltså INTE meningen med julhandel, med det tänker jag mera på att köpa presenter till andra, inte till mig själv. Men det är ju så svårt med alla reor överallt. :) Ida köpte ett par fina skor och lite annat grejs också. Men någon julklapp hittade jag väl samt kom på en del andra jag kanske kunde fixa. Så lite inspiration får man väl också då man är ute och handlar. Köpte nytt pynt och grejs till stallet också ! hahah, okejj det var det första jag siktade in mig på att köpa ! :') Menmen, är så trött på det gamla vi har där så nu fick de bli lite nytt ! Nog ska ju fan dom också få ha det fint ! :) En liten julgran ska ja då allt också fixa till dem snart också, så fort jag har möjligthet och sen blir det att pynta ! Kanske imorgon ? hmm.. ;) får se..
Nästa vecka blir det väl part 2 med julhandel, men då med mamma och pappa antar jag. :)

Nåja, iallafall.. Nu är jag då hemma och ska väl snart börja fixa mig i ordning för vinterbalen (=fest). Har inte egentligen så stor lust just nu att åka dit, men nog måste jag väl försöka orka bara, no blir det väl bra sen iallafall.. Kan man ju hoppas.

PS. jag lovar, ska abbsålut lägga upp en bild på då stallet är pyntat ! ;)

KRAM !

snöstorm på G

Snön yrar på här ute, blåser kallt också. Tyvärr börjar snön likna mer slask vid dethär laget, men men.. nog ska det väl bli kallare snart så den hålls fin. :) Mina fötter har blivit rätt så blöta idag också av att ha gått i snöslask hela dagen men.. jajja , that´s life. Nu är iallafall Kim påväg hit och en sacherkaka är gjord , andra i ugnen. imorgon är det då alltså julmarknad så måste före dit dem , men planerade annars också ta en tur mot salo med Kim för att julhandla lite. :) Får se vad vi hittar på ikväll, kanske åker vi ut och kollar läget någonstans ? ;)

KRAM !

soon finska

slutar psykka timmen nu och nu blir det finska prov, fyFAN säger jag ! :( kommer gå så.. paskat.
nåja, whatever. Vi får se hur det går helt enkelt. Klarar jag inte mig är det meningen att jag ska sitta på sommaren och läsa finska. Knappast, så ska vi inte önska. :)
Nåja , we´ll see .
Efter skolan blir det zumbaa ! ah , äntligen ! varit borta 3 ggr nu p.ga. att ja varit sjuk :( Men nu e ja ju nästan frisk :)

KRAM !

questions ! Tråk i skolan !

OM DIG/ ALLMÄNT -

 

Hur gammal är du? - 17

Hur lång är du? - ca. 162 cm

Hur mycket väger du? - ;)

Har du några piercingar/tatueringar? - öron, näsa.

Vilken skola går du på? - KÖG

Vad vill du bli när du blir äldre? - helst något som har med djur och göra.

Är du singel? - nej

Har du syskon? - en syster, ja.

Vars bor du? - hemma

Är du nöjd med dig själv? - alla har vi väl nånting man stör sig på ?

Vad tror du andra får för intryck av dig? - hm.. vet inte, lite.. speciell kanske :'D hahah. Nånäh, men borde va rätt så snäll och trevlig.

Din favoritmaträtt? - ris med äggsås. <3

Vilken maträtt kan du verkligen inte äta? - såndär.. rosa gröt. Lingongröt ?

Din naturliga hårfärg? - ehm.. mörkblond / ljusbrun ?



 

- SENASTE -

 

Som ringde dig? - Jullan

Som smsa dig? - Jullan

Som du smsa? - Jullan

Som du kramade? - Jullan

Som du kysste? - Kim

Som du slog? - vet int.

Som du bråka med? - ingen, snäll flicka (a) ehm, elr sen så int.. syrran kanske ? Moahaha :3

Som massera dig? - ehum . ;)

Som du dela dricka med? - minns int

Missade samtalet? - vet int

 

- KÄRLEK & SEX -

Har du pojkvän? - Jo

Hur många har du haft sex med? - :)

Hur många gånger har du varit kär? - kanske .. 3 , sådär.. seriöst.

Har du blivit dumpad? - Jo.

Har du dumpat någon? - Jo

Är du romantisk? - kanske det . ;)

Kärlek vs sex? - kärlek

Ditt längsta förhållande? - nästan 2 år.

Har du haft ett kk-förhållande med någon? - seriöst -.-

Vad faller du för hos killar? - personlighet, fina ögon, snygg mage ett + ! ;)

Tror du att man kan hålla ihop föralltid? - kanske, med god tur.

Har någon varit otrogen MED dig? - :P

Har någon varit otrogen MOT dig? - Mjo

Hade du berättat för dina förälrar om du hade blivit gravid? - Klart, syns ju ändå förr elr senare.

Vad använder du för preventivmedel? - :D

Vid vilken ålder tycker du det är okej att bli sexuellt aktiv? - ehm, sen då de passar dej? :D

Vad är det finaste en kille kan säga till sin flickvän? - " jag älskar dig" , bara man menar det.

 

 

- ANVÄNDER DU... -

Deodorant? - Jo

Parfym? - Jo.

Kjolar? - Ibland, men ganska sällan

Klänningar? - Ja.

Hoodtröjor? - Jaa

Hårmousse? - Jo

Hårspray? - Joo.

Klackskor? - Jadå.

Body spray? - brukar int

Rouge? - ibland.

Foundation? - Ja

Ringar? - Jo

Mössa? - sällan, men jo ibland.

Hårband? - Ja

Nagellack? - sällan, men ibland.

 

- SANNINGEN OM DIG/ DÅLIGHETER -

Har du snattat någon gång? - nej

Har du druckit alkohol? - Ja

Röker du? - nej

Snusar du? - nej

Har du druckit så mycket att du spytt? - Jo

Har du slagit/kastat något mot en glasruta så att den krossats? - nej

Har du tagit droger? - nejnej, nej.

Har du druckit en alkoholdryck utan att veta vad det är för något? - Mja, men inte av okänd person.

Har du strulat med en främling på fyllan? - (a)

Ljuger du ofta för dina vänner? - nej

Har du tagit en väns pojkvän? - nejj, fult att göra så.

Har du varit otrogen? - nee..

Umgås du i kretsar där folket brukar "röka på"? - tror inte.

Har du hotat någon? - hela tiden !

Har du mobbat någon? - Nej

 

- VEM/VILKA... -

Är din bästavän? - har många goda vänner, t.ex. Jullan , Ida, Tilda, Therese, Laura , Victoria m.m.

Saknar du? - morfar.

Vill du träffa just nu? - vet inte riktigt.

Umgås du mest med? - hmm.. kompisar, kim.. mamma  o pappa . :D

Stör du dig på? - Beror på..

Ringde du senast? - Jullan

Skrev åt dig senast på facebookchatten? - Lilly

Vem puffade dig senaste på facebook? - Alex

Vem skrev du senaste med på msn? - don´t remember.

Vem kommer du träffa imorgon? - kaverina som vanligt. :)

Vem har du inte träffat på länge? - Ylva, Ida. Ö . :(

Vem skulle du ta med dig på en utlandsresa just nu? - alla mina kaverin :D

Festar mest av dina vänner? - många

I din klass umgås du mest med? - Jullan

Är snyggast i klassen? - vet inte, alla i klassen är snygga ;)

Hamnade du senast i grupp med i klassen? - Tilda

Skulle du vilja se ut som? - vet inte.

 

- JA/ NEJ FRÅGOR -

Är du helsvensk? - Nej

Är du glad just nu? - Ja

Har du en hund? - Nej

Har du en katt? - Ja, två !

Har du varit utomlands nångång? - Ja

Har du svarat ärligt på alla frågor? -  Nej

Är du blyg? - Nej

Ska du ta körkort? - Ja

Ska du tatuera dig/pierca dig? - Ja

Vill du har barn? - Ja

Hade du kunnat adoptera? - Ja

Hade du kunnat adoptera bort? - Nej ( beror lite på)

Har du en egen dator? - Ja

Går du i högstadiet? - Nej

Går du på gymnasie? - Ja

Är dina föräldrar skilda? - Nej

Mår du bra just nu? - Ja ?

KRAM !


frågor

Är du kär? vad tror ni ? ;)
Är du en sportfåne? ehm.. nä.
Är du röksugen? Nej, röker inte.
Är du rik? sku man nu vara.
Är du fattig? nå int e dt hävt, men klarar mig .:)
Är du trött? nja, inte just nu.
Är du shoppingsugen? sådär.
Är du töntig? ibland kanske (a)
Är du ressugen? OM jag är !
Är du skolsugen? pöh, nehhedu.
Är du irriterad? inte just nu iallafall.
Är du alkoholsugen? nej

Är du saknad av nån? så ha man hört iaf, så säkert.
Smeknamn? typ inget, Myggan :') .... ppstt.. negeråtta (inside me Jullan)
Bästa åldern? 17, 18 kanske ?
Bästa tidningen? vet int riktigt, Solo kanske.
Hur sminkar du dig? varierar, ibland ba lite mascara, ibland lite kajal på dt.
När stal du senast något? stjäl inte.

Hur många timmar sov du inatt? ehm.. kanske.. 7 ?
Vilken film såg du senast? hmm.. minns inte vad den hette.
Vad sa du senast till vem? mm , ti Jullan.
Vem fick du senast sms från och vad stod det? "Jo " , mamma.
Vad gjorde du i förrgår? skolan, satt hemma med Kim och syster medan mam och pap var på julfest.
Vad har du gjort idag? Vaknat hos Kim, kommit till skolan och här är jag.. ännu.
Vad ska du göra idag? det du , vet inte. Gitarrlektion I guess.
Hur många msn-kontaktetr har du? många.
Vilket land besökte du senast? Tyskland, men det blev ju flera på dt så senast var jag i sverige.
Hur många snälla känner du? måånga :)
Vad såg du senast på tv? x-factor
Vad är det för märke på din dvd-spelare? ehm, dunno.
Senaste köp? redbull
Vad har du dåligt samvete för? It´s a secret..
Vad har du för skor? många olika, men just idag .. ett par svarta, korta fake uggs.
Vad har du på dig nu? trosor, bh, yllesockor, leggins, top, tröja.
Vilken musik har du lyssnat på idag? islamisk, på geografin bara.
Är du vegitarian? nej
Har du sagt "jag älskar dig" till någon idag? nej
Vad heter dina kusiner? Jimmy, Jonas, Jessica, Linda, Sanna och Diana.
Vad drack du senast? vatten
Gillar du att laga mat? gillar säkert, men kan inte.
När sjöng du senast? i morse.
Håller du det städat? sällan.
Vad gör dig lycklig? mina hästar, vänner o sånt. :)

KRAM !


trevlig väckning man fick i morse

Jättenice då Kims lilla kissemiss Pumba flyger in i rummet och försöker nappa tag i tårna då man ännu ligger och sover. Busar som bara den och flyger både högt och lågt ! GOSH !
Huhhuh, nåja.. den fick ju som den ville, för upp steg vi ju till slut. Försökte ju stänga ut den från rummet men den fick ju bara upp dörren igen ( det är en såndär dragdörr så). :P

Nu sitter man på hissa, har grymt tråkigt och håller typ på att dö ut .. Snart e dt mat iaf, jättehungrig och min mage kurrar som nå värre. :s ;) hahah .

Katten till höger liknar faktigst lite på Pumba ( Kims katt ) ;) Hade ingen egen bild, men såg denhär så tänkte den skulle passa hit ! ;)

KRAM !

tröjor

En sak jag måste säga, jag älskar att få mysa runt i tröjor ! :o
Helst stora, mjuka, sköna ! :)
Mamma plockade fram en tröja igår som mommo stickat för länge sen + att jag tycker om mönstret. Hon tog även fram två andra, tror dom kan bli riktigt sköna att mysa i. :)

Weheartit bild .

Gillar en massa mönster. :)

Hade inga egna bilder så lånade från weheartit.com . ;)
men iallafall, tummen upp för tröjor ! Varma också nu då det börjar bli kallt !
KRAM !

finskaprov


Har suttit och läst lite på finskaprov som jag ska skriva i torsdag på förnyat förhör eftersom jag missade det då vi egentligen skulle ha haft det. Men men, får se hur det går. Kan inte läsa så mycket i sträck iallafall så tog en liten paus, får väl bli mer ikväll senare antar jag. Får se om jag är hemma eller inte, men det ser man sen det.
Skulle vilja rida idag också, men dom äter för tillfället och jag vill inte störa då (a) hihi ;) Får se om jag gör det, börjar bli äckligt mörkt nu också :s

KRAM !

hyvä itsenäisyyspäivä !

Idag är det Finlands självständihetsdag  ! Tjohooo ! :)
 

hahah, var ba tvungen att lägga upp sången också ! ;)
Men iallafall, flaggan på topp och första snön har ju kommit också ! Nice ! ;)

KRAM !

snö, snö fall vita snö !

hihi, första snön faller ner utanför fönstret ser jag ! Och vet ni vad ? Jag har julfilis ! :D
Alltså jättebra, förut brukar jag inte tycka om då snön faller ner eftersom jag då sällan ännu längtar efter julen , men nu så ! Härligt ! ;)
Hoppas bara inte det blir så kallt . :( avskyr kyla.. tycker inte om att frysa. :(

KRAM  !

good morning sunshines !

godmorgon ja ! Nu sitter jag i skolan på min historie lektion, har tråkigt och kollar fb då det är tråkigt. x)
Hahah, i morse då jag kom till skolan var alla finklädda och snyggt tillfixade o.sv. (nåja, inte alla men de flesta) och jag kommer ju i jeans och huppari bara :') Hahah, hade ju helt glömt bort att vi firar självständiheten idag fast den är i morgon, ska bland annat ha en lite finare middag idag . :P Menmen, int ska man ha sej ! :'D

nu ska jag låtsas läsa... rädda mig.. jag dör.
KRAM !

tanniset


Kom hem för typ 2 timmar sedan från Kims, nu ska vi väl börj sök oss ut för att städa stallet. Sen ska jag ringa och kolla med fammo om det passar bra att vi sticker in där på ett litet besök. Hon har varit så duktig och haft 12 st pepparkaks-askar hos sig som en massa tanter har velat köpa. Säljer ju pepparkakor för vår tysklandsresa som ska ske i vår , med klassen då. Hon ringde sedan igår och berättade att alla 12 askar var slut och att hon önskade få 6 st askar till, hahah .:) Lilla pepparkaksgumma , min fammo ;)
Nåväl, inte många kvar sen att sälja.
Men nu ut till stallet, sen o ducha och vidare ! Ikväll ska Kim på träning till bruke också, får se om jag stannar hemma eller om jag kanske åker med och träffar någon kompis under tiden där. :)
KRAM !

Filmen " Remember me "

kollade filmen Remember Me igår hos Kim ännu så jag tänker jag skulle skriva hit mina åsikter om filmen som jag tidigare sa att jag skulle göra så fort jag sett den ! ;)


tyckte filmen var annars helt bra och så, förstod bra vad som händer och hoppade inte från en massa platser till en annan sådär att man blir o tänka att " jaha ? va nudå? " o sådär. Bra gjord alltså. Men förstod bara inte varför man ska göra en film med ett sorgset slut ? Så jävla skit ! blev mycket besviken av att det måste ha och göra med detdär world trade center och göra, Taylor som alltså dör i den byggnaden. Taylor spelas av Robert Pattinson som säkert många vet. Men i övrigt en bra film , fast slutet tyckte jag alltså inte om.
KRAM !

saturday evening

sitter hos Kim och ska väl snart börja åka iväg och hämta Masse som ska på fest, vi ska alltså föra honom dit. Vi har ätit tortillas och kollat tv nu så kan väl va skönt med lite frisk luft, faaast de e kallt. Tycker inte om att va ute då det är kallt .. :s brr..
En bil hade åkt i diket där vid en backe (väldigt falskt lutande backe) nära oss, jag lovar där är varje år någon bil ute på åkern brevid eller iallafall i diket. Genast då det blir halt bara så, människor tänker helt enkelt inte på att det kan vara halt då de inte är vana med det nu igen efter en skön sommar och då det ändå ha varit för det mesta plus grader en lång tid nu. Menmen, sånt händer. Huvudsaken att ingen skadar sig.

Men nu ska vi säkert ta och börja söka oss iväg efter Masse, ha en bra fortsättning på kvällen ! :) Kanske vi kollar filmen " Remember Me " som jag laddade ner här en dag senare ? får se vad vi gör . :)

KRAM !

mera bilder från dagen


















KRAM !

ridit ut med Prins



Cd kom hit vid 14 tiden så jag fick sällskap samt draghjälp om det skulle behövas eftersom jag skulle rida ut med Prins själv idag för första gången, Cd tog alltså Röni och jag gjorde i ordning Prins så stack vi ut. Hennes pappa och min pappa gick bakom hela vägen ifall något skulle vara. Men det gick ju helt super ! Inte det minsta konster ! Hästarna fick också komma i sin nya hage idag som vi fixat, en skogshage. :) Hoppas den är lite intressantare som vår hage framför stallet som ju är helt äcklig och lerig, säkert som vilken annan hage som helst denhär årstiden. 
 Men hinner inte lägga in flera bilder från idag just nu, eftersom jag måste iväg på sångövning nu. Blri mer bilder en annan gång ! Ha det bra !

KRAM !

*gäsp*

klockan är visst ganska mycket, kanske man borde gå och lägga sig nu?
Har varit och hjälp Jullan med stallet och sånt , nu ligger jag under täcket och funderar på en massa saker. Får se vad som händer imorgon, Cd fundera kanske komma hit en sväng.. men får nu se, time will tell ! ;)
men nu > sova !

KRAM !

kvällens planer

Tänkte jag skulle ta och slänga mig i en varm duch nu, ni vet mig.. fryser typ alltid + att jag känner för att göra det nu. Sen har jag lovat åka och hålla min lilla söta vän Julieth sällskap i det nya stallet där hennes sköthäst står för tillfället . :) Men innan det ska jag nog ta och natta mina egna, älskade goseponnyn♥ hihi, man sku ju nästan kunna tro att jag är kär i dem :3 hihi, fast kanske jag är det ? :'D Klart jag är ! ♥ Love them !
Men nu > duschaaa ! :)

hihi, gammal bild på mig, Julieth och min älskade Röni ! :)
Är vi inte söta ? :'D hihi, tycker om er !

KRAM !

text , so true




KRAM !


film

Håller på att försöka få ner filmen " Remember Me " , varit nyfiken på den redan en tid men aldrig ännu sett den. Har även hört bra kommentarer om den, fast alla tycker vi ju olika. Alla kan inte tycka om allt, eller hur ?
Får se hur lång tid det tar, men sen ska jag abbsålut berätta mina åsikter efter att jag sett den ! :)


Berätta gärna ni också era åsikter !

KRAM !

swollow the truth

Har ni någonsin ljugit om något du egentligen skulle vilja berätta ? Någonsin känt att " jag borde " men ändå aldrig " gjort det " .
Det är väldigt viktigt att få prata ut nångång, speciellt om något som kan extra svårt eller jobbigt för dig. Det kan tillome räcka med att det bara är någon som finns där, som kanske inte enns säger något. Utan bara lyssnar.

Jag har en sådan vän, och ja .. många tänker säkert nu att " vadå? en häst ?! ". Men det spelar ingen roll för mig, hon finns ändå alltid där för mig, min allra trognaste vän. Hon lyssnar, och fast jag inte vet om hon förstår. Men det är iallafall någon som jag får prata till, jag behöver inte få veta om hon verkligen förstår mig. Hon är någon jag får gå till, krama om och fast om jag så känner för det gråta ut i hennes man. Hon är det allra finaste jag vet, den jag skulle gå jorden runt för om jag så behövde. Vi finns där för varandra, kommer alltid finnas. Nu menar jag inte att min häst är den ända jag känner att jag kan anförtro mig åt, jag har nog en trygg och fin familj som jag kan tala om mycket med också. Men som ni säkert alla vet så pratar man ju kanske inte precis allt med sina föräldrar, man väljer alltså lite vad man pratar om. Då kan det kännas skönt att ha någon vän, ett djur eller kanske tillome någon annan utomstående person bara som du får gå och prata med . Jag har många fina vänner som har funnits där för mig då jag behövt det, och det är jag evigt tacksam över. Ta vara sånt .

Det jag vill säga, håll era vänner nära. De som är äkta kommer alltid att finnas hos dig, i vått och torrt, genom eld och vatten. Alltid. Jag hoppas mina vänner åtminstone vet att jag gärna ställer upp för dem, oavsett vad. Glöm aldrig dem, de är otroligt viktiga personer och jag önskar ni alla värdesätter dem högt. Håll dem nära och tänk över hur glad du bör vara som har så fina vänner.  Det du älskar, glömmer du aldrig.

KRAM !


geografi

Godmorgon !

Kom till skolan för lite på en halvtimme sedan, sitter alltså nu på min första lektion. Idag var det geografin som var första lektionen, det är ju ny period nu också så jag är bara nöjd med lite variation ! Ända negativa är att förut brukade jag ändå sluta ganska tidigt på fredagar, men nu.. full dag. Jag menar kom igen ! Det är ju fredag ! Man vill ju hem och hitta på annat, något kul ! Det räcker väl med att det är mörkt då man åker till skolan och mörkt när man kommer hem. Man vill ju knappt göra något, iallafall inte jag som är mörkrädd . :s hihi. ( mesiga jag, jag vet) . ;)
Meen man kan ju inte rå för sina rädslor, eller ?

Nu ska jag fortsätta studera flitigt ! Jag och Matilda (www.tildamylife.blogg.se) ska nämligen jobba tillsammans i ett litet arbete om kulturer, den kultur vi ska söka fakta om o.sv. är den islamiska kulturen.

ps. tycker bilden var så söt ;) sökte på " islam " så dök den upp, kunde inte låta bli att lägga hit den ! :)

KRAM !

have you ever confused a dream with life ?




KRAM !


remember


KRAM !

1 december



Idag börjar kalenderdagarna fyllda med choklad !! :D Jaa.. eller då.. fina bilder  ;) Beroende på vad man har för sorts kalender. :D Själv har mamma köpt hem Kinders kalender till mig och syster + att Kim har skaffat en Smurfs kalender till mig. Nu blir det att börja äta choko ! ;)
... usch , tjockis ♥

hihi..
KRAM !

Ps. har ni någon julkalender ? Brukar ni ha ? :)

stoppa misshandel !

  "Daddy... It hurts "

This is A TRUE STORY AND IF YOU DONT PASS THIS ON YOU DONT
...HAVE A SOUL!!! SO PLEASE DO READ IT ONLY ONCE :) IT WONT TAKE MORE THEN 5 MIN
Thanks !!

My name is Chris ,
I am three,
My eyes are swollen..
I cannot see.

I must be stupid,
I must be bad,
What else could have made,
My daddy so mad?

I wish I were better,
I wish I werent ugly,
Then maybe my mommy,
Would still want to hug me.

I cant do a wrong,
I can speak at all,
Or else Im locked up,
All day long.

When Im awake,
Im all alone,
The house is dark,
My folks arent home.

When my mommy does come home,
Ill try and be nice,
So maybe Ill just get,
One whipping tonight.

I just heard a car,
My daddy is back,
From Charlies bar

I hear him curse,
My name is called ,
I press myself,
Against the wall.

I try to hide,
From his evil eyes,
Im so afraid now,
Im starting to cry.

He finds me weeping,
Calls me ugly words,
He says its my fault,
He suffers at work.

He slaps and hits me,
And yells at me more,
I finally get free,
And run to the door.

Hes already locked it,
And I start to bawl,
He takes me and throws me,
Against the hard wall.

I fall to the floor,
With my bones nearly broken,
And my daddy continues,
With more bad words spoken.

Im sorry! I scream,
But its now much to late,
His face has been twisted,
Into a unimaginable sh ape.

The hurt and the pain,
Again and again,
O please God, have mercy!
O please let it end!

And he finally stops,
And heads for the door,
While I lay there motionless,
Sprawled on the floor.

My name is Chris ,
I am three,
Tonight my daddy,
Murdered me.

And you can help,
Sickens me to the soul,
If you read this,
And dont pass it on.

I pray for your forgiveness,
You would have to be,
One heartless person,
Not to be affected,
By this Poem.

And because you ARE affected,
Do something about it!
So all I ask you to do,
Is pass this on!


IF YOU ARE AGAINST CHILD ABUSE!
Post this as "Daddy ... It hurts"

If you do not send this to everyone you know
Then you obviously dont care about child abuse.

At first I thought this was just a chain letter
And I wasnt going to send it either,
But now I realize that this is an important situation.


At least 5 children each day from around the world die from child abuse!!!!

This happens across the board, no matter how much money they have or their ethnicity.:(



Jag säger bara det.. FY FAN ! hur i helvete kan man bete sig sådär ?! Göra så mot sina egna barn ?! Vilka jävla själlösa, okänsliga, hjärtlösa odågor !! Man blir bara så ARG då man hör om sånthär, bara önskar man skulle kunna göra något åt sånthär ! Tyvärr kan man ju inte riktigt det, eftersom man kanske inte alltid förstår vad som pågår hos någon innan det redan är hänt ! 
Men jag kan fan lova att om jag någonsin misstänker något sånthär, så tänker jag genast försöka ta tag i saken ! Jag är starkt emot barnmisshandel  ! Och ja, misshandel överlag såklart !

Aldrig, ALDRIG att jag skulle kunna förstå hur man kan göra såhär mot någon !



VARFÖR ? :( ååh..

KRAM !

historia

Sitter på historia lektion i skolan, innan det kollade vi på en 2 timmar lång film i Villa Lande kallad " Där vi en gång gått" . En finsk film ( finlandssvenskt tal) som utspelar sig i Helsingfors och handlar om hur det var förut, krig o.sv.
Tyckte filmen i sig var bra, menmen.. grym. Tror inte jag själv skulle ha stått ut med att se på sånt om jag hade hamnat vara med i ett sådant helvete. Tur är så är det förbi nu och vi kan leva gott.

Nu slutar skolan, så nu ska jag ta mig hem !
KRAM !


...



RSS 2.0