Fryser

Nu e de nu hemskt ändå.. genast det blir liite kallare väder börjar man att frysa, antagligen e man bara för bortskämd med det varma vädre vi ha fått ha i sommar o tycker det är kallare än vad det egentligen är.
Kom nyss in från en ridtur igen, I morse då jag vaknade från gårdagens fest fick mamma ett bildmeddelande till sin telefon, det var en bild på "Mårran"s ägare , lilla Elin. Hon hade mockat Mårrans box själv och sopat stallgången, ganska duktigt för en 4 årig flicka må jag säga !  
Men nu ska jag nog gå o ta en varm dusch för sedan åker jag iväg till Kim igen !  

 


Gårdagens fest

Var faktigst ganska kul . Bra musik, dans med kompisarna och hade även älsklingen på plats, kan det bli bättre ?  Kul att klä ut sig också för omväxlingens skull så det inte alltid heller bara är en vanlig supanfest. ^^ Men nu då festen är över kan jag lika bra avslöja vad jag föreställde igår kväll .. Jag var nämligen en cowboy/cowgirl ^^ Likaså Kim !  Mina vänner : Ida, som var en vampyr med typ .. " huggtänder " ? x), Julieth som var Pippi Långstrump (Y), Therese som var Mimmi Pigg och Matilda som var en fe gjorde kvällen minnesvärd troligtvis för oss alla. Sånt borde man göra om, faktigst rätt kul med maskerad ! Jag fick även tillfälle för att pröva mina nya färglinser och lös ögonfransar till kvällen, resultatet blev att mina ögon såg ut aningen som dockögon x), nå väl.. jag klagar inte , tyckte det var rätt så tufft iallafall !





aningen suddiga, men bättre än inget alls ! eller ?
Ni betyder !



Halloween

Ikväll blir det fest i Furulund då alltså, Halloween fest !
Ska bli kul att se vad alla är utklädda till , själv kommer jag inte vara något speciellt. Kanske lägger in en bild senare så ni får kolla , tänker inte avslöja något här nu .
I morse var jag på begravning tillsammans med Kims familj, nämligen Kims morfar. :/
Alltid sorgligt att ta farväl av någon, men men .. livet måste gå vidare.
Tänkte ta mig ut på en ridtur nu, sedan ska jag börja se närmare på kläder o sånt tills ikväll . ^^
Tjohejs !


Älska fredagar !

Älskar fredagar något otroligt ! Så skönt att inte behöva fundera på någon skola imorgon, kan göra lite vad man vill då man är ledig ! Imorgon blir det fest i Furulund, it´s Halloween ! blir säkert kul ! ^^
Idag slapp man sista timmen eftersom vår rektor fyllde år så hela den lektionen gick åt till att uppvakta honom, äta kaka och dricka saft/kaffe ! Ganska bra eller hur ?
Fick även kebab till mat i skolan ? -.^ hur ofta händer det liksom ?  Okej det är ju inte lika bra som pizzerians kebab, mn iallafall.
Senare idag blir det väl att fa ti ungdomscafeét "Baanan" med mina vänner o pojkvän en stund , det är nämligen spelkväll på G där ! Ska sova hos Kim inatt, imorgon börjar dagen med begravning .. igen :/
Men före det bär av mot byn för mig ska jag nog ta mig ut en sväng nu på en liten ridtur !













Godnatt !

Vart i skolan idag, var aningen trött på morgonen. Men senare åt dagen blev det mer fart, vi hade nämligen gymnastik vilket var ganska tungt idag  5 minuter Aerobic, sedan cirkelträning i 50 min. Men skönt såhär efteråt tycker jag nog! Mn vet ni vad ? jag funderade faktigst nu på att för en gång skull fara i mänsklig tid i säng så ja orkar bättre imorgon och inte behöver leva på energidricka mer. ^^ Höstvädret gör även att det blir svårare att stiga upp på morgnarna, mörkt då du åker till skolan och mörkt då man kommer hem igen . Men oj så skönt det var med en ridtur idag  !


*gääsp*// Röni då hösten kommer




Liten hund, stor hund ? x)


Hade 2 hundar som liten flicka, Sami och Sissi ^^ Två urgulliga blandraser.
Men hundfebern i familjen har börjat stiga för alla nu igen och skulle vara jättekul att skaffa en igen !
Men för att kunna göra det behövs mer tid och så, men kanske i framtiden ? Vem vet ? :)
Tänkte lägga in lite raser vi i min familj gillar . Jag gillar bland annat hemskt mycket Welsh Corgi och Japansk spets, mamma gillar också Japanska spetsen en aning, så otroligt söta med sin stora vita päls, ser ut som en mindre sorts isbjörn ;) Siberian huskyn med sina underbara ögon gillar jag även mycket skarpt !
Pappa diggar schäfer och Irländsk varghund, jag vet inte men jag är inte så hemskt förtjust i schäfer eftersom man hört mycket falskt om dem i typ tv program o.sv. Men det beror väl helt själv på hur man uppfostrar dem och beter sig mot dem. Irländska varghunden skulle såklart vara tuff, bara att den är aningen stor . x)
För någon sommar sedan var jag och kollade in en Chihuahua, de är också rätt söta , men kanske ändå aningen för små så de kanske ändå inte riktigt är i min smak på hund. Kim gillar Golden Retriever och min syster följer mer med pappas förslag på schäfer. :P
En salig blandning med en massa raser som ni ser, undrar hur det kommer se ut sen då det blir dags ? :'D
Här kommer lite bilder på raserna.







Welsh Corgi .

Japansk spets


Siberian Husky, isblö ögon .

Schäfervalp ^^

Irländsk varghund

Golden retriever

Hejs svejs ! // Heidi ;)

Storstädning på gång !

Fram me damsugaren , moppen och damm"trasan" för här ska det städas !
Huset redan damsugat, moppat. Mormor är med och torkar lite fönster, mamma och pappa kommer säkert bli glada då de kommer hem imorgon från Sverige !  eller man kan ju hoppas iallafall !
Kim stack iväg till Salo på sählymatch , så här sitter man med syster och mormor kvar.
Borde ut och mocka stall ännu, rida kanske o så.. vi får väl se .
Men nu ska jag fortsätta städa lite ! Bjuder på en låt jag hört mycket på nu , tycker den är fin !



Söt eller hur ? :'D

Kollade tv här om dagen och fick syn på en såkallad "Wombat" , lever i Australien som otur.
Hade såå kunnat ha en sådan hemma, gulliga som faen ju !
Hittade även en såkallad " Loris" , hade ingen aning om att det änns fanns sådana djur . Tummen upp till söta djur ! Tummen ner till människor som plågar dem !


liten nyfödd bäbis-wombat ! ^^

stoor wombat !


Loris ^^
 
Men nu ska jag ut och städa stallet och sedan ta ut min lillasyster på en liten ridtur tillsammans
med min pojkvän !






♥ H ö s t l o o v ! ♥

Äntligen höstlov ! Satte igår sent och såg på fotboll med Kim , Barcelona - fc.köbenhavn. ;)
Inte för att jag förstår mig så mycket på detdär med att 22 spelaren springer efter en och samma boll?
Kim blev iallafall glad då Barcelona vann 2-o så han var ju nöjd, han hade till och med deras spelskjorta på ^^
Pinade honom just med att kolla lite på Americas next topmodel också, fast numer kollar han Sports Science.
Mamma börjar väl laga mat nu , sn ska vi väl ut till stallet och städa lite . 
Tjohejs! Nu ska ja mata sköldpaddan ! ;) 

 

omg ..

vet inte mer, säger det ena och säger det andra men sen mittiallt är det ändå slutligen fel?
vet inte vad jag ska tro mer, känns mest som om det bara hittas på en massa dåliga orsaker som man kan skälla på mig med som sen ska försöka få mig att känna mig dålig, nåväl .. ni har iallafall isåfall lyckats med det nu, livet vore så mkt lättare om jag kunde slippa sånhära missförstånd, det är så onödigt. Så varsågod , ni har lyckats få mig att må dåligt nu om det nu är det ni strävade efter , önskar bara det skulle reda ut sig, jag orkar snart inte mer med det.. så om ni bryr er, försök innan det är för sent. Ofta händer det att man bryr sig först då det redan är för sent, tänk först och gör sedan, en dag finns jag inte mer, då är det för sent för att ordna allt.

"Truely great friends are hard to find, difficult to leave and impossible to forget"

"A true friend sees the first tear, catches the second and stops the third"

"Friends are like stars, they come and go,but the ones that stay are the ones that glow"

"No matter how serious life gets.. you needs the ones you can be stupid with"


"Friends laugh at your silliest jokes, put up with your worst moods, go along with your craziest ideas and still see the best in you"





@ Skolaan

Nu är det såhär att jag tänker lägga ut min tråkhet här eftersom min lektion bara är föör tråkig för att jag ska stå ut med den . Skulle mycket hellre ligga hemma på soffan och slöa, skönt att höstlovet börjar i torsdag.
Efter lektionen har jag dessutom håltimma från kl. 10.00-12.45 vilket jag inte direkt skulle orka med. Skulle mycket hellre sitta på lektion då och typ sluta tidigare, fast det funkar ju inte alltid överrens med alla andras scheman och lektioner..
Funderade faktigst på om jag skulle ha åkt in till Åbo idag efter skolan någongång och se om jag skulle hitta något till Halloweenfesten den 30:e .Men vi får se hur det går med den planen.
Tjohejs! //






- Tjejkväll m.m ! ♥

Inte hunnit skriva på 3 dagar nu, ledsen .
I fredags tillbringade jag tiden med min älskling, som vanligt då  Lördagen därpå då vi båda hade vaknat skulle vi på begravning, nämligen Kims farfar . men han har det bra nu, Gud tar väl hand om honom o han kommer få vila i frid .♥ 
Men dagen slutade bra trots allt, Matilda hade nämligen fixat en tjejkväll för Mig, Julieth, Therese och Ida !
Hon hade oxå fixat en överraskning till oss, vi fick god mat och fick sitta vid ett lågt,runt bord på kuddar, vill säga att det var som kinainspirerat ! Jättemysigt måste jag säga!  Så tuppen upp till det !

Idag har vi vart med skolan och seglat med "Linden", fick dessutom pröva på riggklättring vilket jag tyckte var skittufft !












Dagens Sötnos ! ♥


Urgullig pungråtta som äter Jordgubbar !

* gääsp *

Som ni säkert redan förstått av min rubrik är jag väldigt trött just nu , haft en lång dag från 08.25-16.00 i skolan.
Älsklingen var hit idag efter skolan vilket nog var helt mega great ! Hade gitarr 18.45. , spelade lite på Låten " Hallelujah" vilken jag tycker är jättefin. Ska nog lära mig den riktigt bra, det har jag bara bestämt !
Men mycket program drar ner på energin och det är nu dags att söka mig till sängs för att orka upp imorgon igen till skola o sånt.
Har matte imrn , läraren verkar typ ha nåt emot mig o allt e helt fucked up , så .. bra början eller hur? -.-
nu , SOVA !


✶ Kalla tider ✶

Brr.. jaa minsann, de börjar bli mot kallare tider nu + att första snöflingorna redan var här igår.
Snabbt vad tiden går, allvar ! Tyckte typ nyligen det var sommar och kaboom så var det över! Suck..         Efter att ha kört scooter i morse till skolan i värsta halkan är man nog inte så sugen på att fortsätta köra om det på allvar tänker bli vinter nu , kanske var det sista åkturen för en tid idag ? kanske inte ?
Min yllemössa med töltande islandshästar som tema har även fått komma till användning igen efter att inte ha behövt den på hela sommaren i all värme.








Länge leve ärligheten !

Trött på en massa falska rykten o skit, int ska man tydligen aldrig lita helt fullt på någon.
Man blir ändå bara besviken.
Jag uppskattar iallafall ärlighet hos alla, i synnerhet vänner.
Men men ,  vad kan man säga ?
Nu slutar rella timmen iaf, sköt om er !
Kram !


~ Chill

Ligger för tillfället på soffan samtidigt jag kollar någon läskig film som kommer på tv.
Vår sköldpadda får även rent i akvariet för tillfället, det ska hon nog iallafall bli glad över !
Kom hem i morse från älsklingens , haft en jättekul helg med honom igen .
Sett 2 av filmerna jag köpte i stan då innan också, tja eller.. nästan 2 st, blev aningen i mitten med en av dem.
Men hittils har båda varit riktigt bra nog o jag tycker nog inte jag satt pengar på nå dåliga filmer än så länge iaf.
Tror nu ja ska börja fa ut mot stallet o mocka lite, senare öva lite på gitarr o kanske om jag hinner städa mitt rum en aning, så stökigt där att tjaa .. hohho !
Sköt om er ! kram .


Gillar inte Historia..

Ja nu sitter jag för tillfället på Historia lektion, talar typ om .. medeltiden ?
Fick dessutom ut betygen idag, var trots allt inte så dåligt som jag hade föreställt mig att de skulle vara men, bättre skulle de ju kunna vara, var som tur inte underkänd i något iallafall !  Hissan hade nog gått värst, gillar abbsålut inte historia..
Efter skolan tror jag nog bestämt jag ska ta mig ut på en ridtur i vårt fina höstväder
Senare i kväll ska jag till Kim övernatt igen och i Söndag blir det väl att träffa min lilla Kusin, Diana! <3
Kmr bli kul !

Kram !


Stan med älsklingen ♥

Var in till stan med Kim idag efter skolan o kika lite, han sku bland annat nog ha lite kläder o så till sin farfars begravning. Nog hittade han allt något fint till slut som tur ! Gick omkring sen ännu en stund och kollade in lite grejjer, åt Hese mat och sedan hittade jag till och med 3 filmer för sammanlagt 9 euro, ganska bra, eller hur ? 

Filmerna: Match Point, Young,Single & Angry och Sunshine Cleaning. Har inte sett någon av dem innan så ska väl bli intressant att se. Efter att vi kom hem från stan kom Kim ännu hit en stund, vi kollade faktigst nog på en av filmerna tills han sedan skulle fara igen, såg typ halva av Young,Single & Angry. Skulle annars haft gitarr lektion idag igen men eftersom min lärare var sjuk hittade vi alltså på något tillsammans istället! Tycker det nog var en riktigt lyckad idé ! Det e ju faktigst hela 8 månader idag !  hihih !


















Schniigeel lööv ! ;)


Hade helt enkelt bara allmänt tråkigt på bigga timman med Therese x)
Duger det som ursäkt til mitt .. * ehem * "jättefina" konstverk ?

@Skolan

Sitter för tillfället i skolan tsm med Matilda ( www.tildamylife.blogg.se ), Julieth ( www.jjulieths.blogg.se ), Therese ( www.tontenofjanten.blogg.se ) <- Julieth och Thereses blogg tsm !  , Ida ( www.theidaho.blogg.se ).
Sitter typ alla o nördar oss med våra nya skoldatorer, snart börjar lektionen btw!
Har tyska, gjorde till och med läxan för en stund! Ganska duktigt va ?  mahahh !

Ha de kul ! kram !





mindre värd ? mindre viktig ?

Varför behandlas man annorlunda bara för att man gör något som andra inte gör, eller har något som de andra saknar och eventuellt kanske vill ha ? Eller att man behandlas annorlunda för att man bor på en annan plats än de andra ? Om de nu är det som är ett av problemen.
Jag är väl inte mindre värd än andra ? Vad jag har förstått är alla människor/djur lika mycket värda och ingn ska lämnas utanför eller behandlas orättvist.
Sku va så skönt att få komma bort lite och lämna alla domhära funderingarna utanför en stund.
Träffa nya människor som accpterar en för den man är och ser bort från allt som varit, alla rykten, lögner o sånt. Såna som accepterar det förflutna eller bara inte vet om det. Allt skulle va så mycket lättare om man bara kunde spola tillbaka tiden och göra om allt som gick fel så kanske man sku bli accepterad bättre.
Vet inte vad jag ska tro, tänka , tycka mer.. Jag bara vet att jag känner mig oviktig just nu.
Som tur finns även riktiga vänner som lyssnar, förstår och bryr sig om en. Talade just med en min vän vilket är
helt otroligt snäll och är alltid lika villig på att lyssna och prata med mig. Vi pratar länge och om mycket, ingen skillnad om vad, men han sviker inte. Det känns bra att ha någon som honom, du vet vem du är. 
Det känns redan bättre efter att ha fått tala ut en del av besvikelsen, tack !


Endast jag som är normal här, eller ?

hahhah , jaa . Ta inte detta så allvarligt, men ibland börjar man nog fundera lite.

Ja menar, pappa började morgonen med att dansa, sjunga, spela luftgitarr o.sv. allt vad man bara kan hitta på.

Senare före mamma och pappa skulle åka på möte körde han runt helt i onödan på vår gård.

 Si så, man ska va barn så länge man kan.

Min mormor bara jobbar och jobbar, hon har fan mer energi än vad jag själv har! Hon e då allt en aktiv figur hon oxå !  

Mamma har då ändå alltid gjort allt för oss, hon städar, hon ordnar och ställer igång det mesta så det ska bli bra.
Men en sak, hon stressar aningen för mkt ibland.

och min syster, jaa vad ska man riktigt säga, hon e då bara aningen flummig ^^ 

Vår katt Findus leker och härjar som han levde för det, men sover sen plötsligt om typ , 3-5 min?

Katten Oliver bara äter, sover, äter, sover, äter .. o.sv.

Men vad kan man göra, alla är vi olika såå. Men jag typ släktas inte på någon här hemma för tillfället.. tror jag 
iallafall ? Är nog inte som pappa varit idag iallafall, har inte samma ork och energi som min mormor, har sällan
enns kontroll över mitt skrivbord så som mamma har över huset, och jag o min syster e helt enkelt bara inte 
lika !   O tjaa, Findus och Oliver är katter så kanske inte går o jämföra på samma sätt. Men OM man kunde det
så är jag då abbsålut inte så konstig att jag ena stunden härjar och nästa sekund ligger o ba sover ?
Eller som då Oliver, jag gör annat som bara äter och sover.
Så, e det bara så att jag är normal och de andra inte, eller är det tvärtom kanske ? äh, faen glöm ! *hahah !*




Ps. Kom även på att dehär med paint nog inte är en av mina starka sidor. x'D Bilden föreställer Findus om inte någon redan hann lista ut det ^^







Idag är jag sjuk , igen .

Ja då var man sjuk igen då.. grymt störande måste jag säga.
Vi hade fotboll igår i gymnastiken i skolan och sprang o härjade ganska tunt klädd så dehär är väl resultatet till det nu. Hatar att va sjuk , blir ganska lätt sjuk också så gissa hur kul det är .
Försökte få tag på någon från skolan genom att ringa dit men som vanligt är det trögt med att svara i telefonen där.. De tjatar om att man ska anmäla i tid att man är sjuk så man inte får några olovliga frånvaror men kan inte heller då lite försöka anstränga sig till att svara i telefon lite mer, helt stört.
Nåväl, det blir att dricka varm saft och krypa ner under varma täcket framför tv:n och försöka vila upp sig. Har dessutom prov imrn så kanske skulle löna sig att läsa lite på det med, biologiprov u know.  That sucks..  


Lite allt i ett !

Som ni säkert märkt är jag ganska trög på att blogga, jag kommer på att jag ska göra det, men då kommer något annat i tankarna och jag glömmer det. Damn ! Inte meningen alls ju.  
Tänker passa på att berätta lite om vad jag gjort på veckoslutet och aningen innan det, lite allt i ett med andra ord !

Jag har :

- varit med Kim en hel del, vi har typ som vanligt "bott" hos varandra , vilket vi brukar göra på veckosluten.♥
- fått min skoldator i fredags, en liten Asus. Helt fin nog o verkar ju va riktigt prima !
- Ridit , även fått upp Kim på hästryggen! tummen upp till det !
- tränat lite på franskaprovet jag skrev idag.
- varit på ekenäsmarknaden !
- råkat på idiot ester.

Alltså har det varit helt nice, bortsett från att jag glömmer att skriva om allt så jag berättar sen om allt på en gång vilket kanske inte alltid blir så lyckat! Men jag hoppas det duger att läsa iallafall !
Nåh, förra helgen ( elr nå sånt ? ) var det ekenäs marknad. Helt kul faktigst ! Åkte dit med älsklingen, Kim och hans föräldrar ! :)
De är alla helt otroligt snälla och jag stortrivs i deras närhet . Till ekenäsmarknaden hör väl till att man sak äta meter-lakrits tills det kommer ut genom öronen, eller ? .. såklart jag köpte iaf !  Nåh, denhära fredagen råkade man träffa på nå idiot ester som kör omkring i en svart calibra och skrämmer småflickor. Hata sådana typer, vem faen vet vad dom har i tankarna ? Vi stod dessutom ganska nära dem på byn då vi fick syn på dem och en massa småflickor som var rädda för dem, föräldrar var i närheten och kollade läget. Samtidigt hade lågstadie elever disco i lågstadiet i byn, de blev bakom inlåsta dörrar då ingen kunde komma in och förstöra för dem, hemskt säger jag! usch , tvi och äckel !
Fick dessutom tidigare i fredags min nya skoldator, en " miniläppäri " , Asus.
Helt snygg nog o så. Kanske kan lägga in bild på den med senare. Men för tillfället har jag ingen såå, ska försöka ta ett här någon dag så får ni se ! 
Jag o Kim har som sagt typ bott hos varandra, som vi brukar göra på veckosluten, kom hem i morse från honom. Vi övade dessutom på franska prov tillsammans igår sent innan vi gick och lade oss, ganska duktiga tkr jag nog att vi är !  Borde inte ha skitit på sig helt å hållet iallafall detdär franska provet, kändes iallafall helt bra.
Nu sitter jag och sörplar i mig lite Monster Energy, kanske aningen fel tidpunkt på dygnet.. Men men , what ever ? Hösten e här nu, löven ramlar från träden i många olika färger, fint men aningen trist då det blir mörkt så fort.
Ida och Julieth flummade även runt på scooter här om dagen, Ida med munk i handen och Julieth som körde runt i en och samma cirkel , ruunt ruunt ruuunt ! märklig prick , måste jag säga ! :D
Var ti frissan i fredags också, hon lockade det som vanligt vilket hon verkar gilla att göra + att hon vet att jag typ aldrig brukar göra det ! Men efter att sen ha kört moped fanns det inte mycket kvar av lockarna mer !

dagens dåliga nyhet var nog att Kim förlorade sin farfar idag, jättesynd .  tycker så synd om alla nära. Han, hans farmor, mamma och pappa, kusiner o.sv. Man bara önskar man kunde göra ngt, vila i frid lilla vän ..

Här följer några bilder efter vad jag skrivit.




älsklingen sussar sött ♥ älskar dig . ♥

älskade häst ♥

Ida och Julieth flummade runt på scooter lite x')
www.theidaho.blogg.se  och www.jjulieths.blogg.se


Jag efter frissa, efter att ha kört mopo = bad hariday typ. ^^
obs, telefon kamera = int så bra ;D



RSS 2.0