kolla in Götas blogg du med !



Klicka på länken för att komma till sidan ! 
  →  www.theidaho.blogg.se    !   ←   
                   ↑

KRAM ! ;)


aij think aij hääv a littel bit böuring !

Sitter på engelska lektion och ska göra nå korsord nu, böuring. ^^ + att jag inte är något vidare på korsord, korsord = inte min grej !

KRAM  !


skrev nyss biggaprov..

.. och jag tror visst inte det gick sååå bra. Någo poäng har jag väl, men känner mig ganska lost. :s
Menmen, känner oftast att prov inte går så bra, hoppas det gick någorlunda iaf.
Usch, just som vi talade om kolik i skolan med CD igår som min häst då alltså utsattes för i förrgår så hände samma sak till hennes häst igår. :/ Men det blev väl bra till slut ! Zumba hade jag också igår ! nice nice  !:)
Nu till butiken med Janica !

KRAM !

sovit about 4 timmar inatt ..

Så var det dags för kolik igen då. Halvtimmen före jag gick och nattae hästarna sprang han omrking i hagen och var glad och verkade helt pigg och frisk. Men halvtimmen därefter låg han i boxen och rörde inte en min..
Mätte tempen, ingen feber, magen var tyst så vi började gå och ge honom parafinolja. Efter att ha gått 3 och en halvtimme kom veterinären på plats från Lieto, stackarn åkte hela en timme i bil bara för det, stort tack till henne ! Verkligen ! Det var jätteshysst !
Tack vare henne kunde jag sova iallafall några timmar lite lugnare än vad jag säkert annars hade gjort. Såklart bjöd vi henne på kaffe också trots att det var mitt i sena natten. ;) hahah. Allt blev ju bra till slut iallafall, och huvudsaken är ju det. Prins var pigg och kry i morse igen och helt sig själv igen ! Tummen upp till det !
Vi har gjort det förut, vi gjorde det igen !

KRAM! 

ps. skönt var ju ändå att denna gång inte var i - 30 grader. Det var hemskt. Nog för att kolik alltid är hemskt, men då var det ännu värre, då kämpade man inte bara mot koliken, utan även mot kylan. -.-

matte me Brita ! ♥

måste verkligen säga dethär.. jag ÄLSKAR matte..speciellt med Brita ! ;) ojoj, ni sku bara veta.
Timmana bara flyyyyger iväg på domhär timmana, man hinner knappt börja tänka . (a)
Okey, serious.. I hate this shiet.

KRAM !


nu blir det gitarr igen !

Snart var det iväg på gitarrlektion då, min första med min nya lärare. Tänker inte skriva ut orsak till varför jag slutade hos min gamla här.. Men jag kan säga så mycket att jag nog hade en god orsak !
Tror det kommer bli mycket bättre såhär iallafall, kan ju alltid hoppas. :)
Idag har jag vart i skolan, varit i Actiwell en stund och senare var jag i Pegasus och red lektion. Har varit en helt bra dag hittils tycker jag. :)
Här kommer en låt som jag suttit och drogat i mig nu medan jag läst på biologi. ^^


KRAM !

filosofi

sitter och kollar film på filosofin, verkar inte vara nån rätt så intressant så man kan väl säga att jag inte hänger med så mycket i den. Den heter Die Welle.

någon som sett den ? verkar inte nå vidare..
KRAM  !

blupp

Kom nyss in från en härlig ridtur med Röni, före det var jag då på zumbaa. :) Jättekul som vanligt ! Borde ut till hästarna igen snart, u know.. for singing a lullaby! ;) hahah , kidding ^^
nee men alltså, ba säga godnatt och give them some food ! ;)
nu blir det spring ut till hästarna ! ;D

inside humour ? ^^

KRAM !


next > zumba

längtat hela dagen , seriöst . x') hahha , dehär börjar  ju nästan låta lite kul.. Att jag tycker motionera är roligt :'D Mn visst är det ju en bra grej ? :)
oliver (min kissemiss) tycker visst också han borde få komma ut och röra på sig lite. Han hoppar omkring här som en .. ja gud vet vad. Han lyckades nyss också få in sin tass i "tratten" han har runt huvudet, stackars liten. <3 Snart blir han nog bra igen och kan springa ute igen. :)

stackars, älskade Oliver <3

men nu > zumba !

KRAM !

it ain´t just about ..

"Det handlar inte om hur man ser ut, utan hur man beter sig. det handlar inte om hur många vänner man har, utan vilka som alltid finns kvar. det handlar inte om vart man vill, utan hur man tänker ta sig dit. det handlar inte om vad folk tycker om en, utan vad man tycker om sig själv. & det handlar inte.. om att få den alla vill ta, utan om att få den man själv vill ha.."


-Kram !

x-treme tuning carshow 2011 !

Här kommer lite bilder från helgens Tuningshow som va i hesa ^^




















Ba sådär snabbt utplockat någon härifrån och därifrån, har nog ett x-antal fler bilder därifrån, men tror inte jag orkar ladda upp fler här inte :') Blir facebook till följande. Sen ska jag också skicka ett par bilder till Laura som jag tog på henne då hon poserade lite vid reckorna ;) hahhah !

KRAAM !


olalah

slutade skolan 10:00 idag, skön känsla ! Skulle egentligen haft gymnastik senare idag också men vår lärare meddelade att vi sen inte heller skulle ha det idag så blev en nästan ledig dag för mig, so sweet !
Senare blir det att åka iväg på zumba, äntligen igen ! kändes så tomt då ja inte var förra torsdagen då jag var till ekenäs marknaden istället, men men.. now I´m back ! :D hahah .
Ska passa på att ta det riktigt chill här hemma nu .. :)

KRAM  !

ehm, jooo.. dethär med bigga..

svart häst, vit häst, grå häst, brun häst, prickig.... blå, rosa, ljusblå.
Asså jag blir ju helt confused. >.<
Don´t ask. Sitter på bigga timma och gör upp korsningsheman där vi har färg på häst som exempel. x)
Lugn bara lugn, JAG är iallafall frisk ! :D

KRAM !

taget från Ylva

Hittade ett test hos Ylva så tänkte jag också skulle göra det ^^ besök gärna hennes blogg,
www.yylvas.blogg.se  !

Lycklighets-testet
[x] Du har en pojkvän.
[x] Du har ett eget rum.
[x] Du har en mobil.
[x] Du har en iPod/MP3 spelare.
[x] Dina föräldrar är fortfarande tillsammans.
[x] Du har fler än 2 bästa vänner.
[x] Det finns en pool i din gård.
[x] Du klär dig som du vill.
[/] Du hänger med kompisar mer än en gång i veckan.
[x] Det finns en dator/laptop i ditt rum.
[x] Du har aldrig blivit nedslagen.
[x] Du gråter aldrig mer än 3 gånger i månaden.
[x] Du får lyssna på vilken musik du vill lyssna på.
[x] Ditt rum är stort nog för dig.
[?] Människor använder dig inte för den du är.
[x] Du har varit på konserter.
[ ] Du samlar på något normalt.
[ ] Du längtar till skolan.
[x] Du önskar inte att du var någon annan.
[ ] Du spelar någon sport.
[x] Du brukar göra något efter skolan.
[ ] Du äger en bil.
[ ] Du brukar inte bråka med dina föräldrar.
[ ] Du är nöjd med ditt utseende.
[ ] Du har inget självförtroende alls.
[ ] Du har aldrig fått IG.
[/] Du vet vad som händer i världen.
[x] Du bryr dig om folk.
[/] Du är nöjd med ditt liv.
[x] Du kan mer än ett språk.
[x] Du har ett smeknamn.
[x] Du har ett husdjur.
[ ] Du kan hela orden från 10 låtar.
[ ] Du har inga "fiender".
[x] Du är en ganska snäll person.

Total: 22,5
———————————
Total :

0-10 - Du mår inte bra, du är inte lycklig.
10-20 - Du är inte jättelycklig men det duger.
20-35 - Du mår toppen, du är lycklig!

Hmm, sounds good ! :) bra om det stämmer !

KRAM !

> ridlektion

Nu blir det att gå ut och rör på benen för nu kommer en "elev" som jag ska hålla ridlektion för. Kim åkte på sin fotbollsmatch så jag passade på att "boka" in denna nu för henne, igår var vi i helsingfors hela dagen typ.. Var och kollade på X-treme tuning car show ! Jättesnygga bilar och annat nice ! Men nu måste jag gå, bilder kommer säkert senare ! See yah later !
KRAM !

nu åka och träffa kusin vitamin !

Japp, nu ska jag åka iväg till mormor för att hälsa på kusin vitamin som är där idag ! :)

visst e hon söt ? ;) tror visst hon hittade ett litet löv ^^

KRAM !

stääda stääda varje freeda ´ !

Japp, så var det städat och klart ! Rummet som såg ut som om ett bombnedslag hade skett där ser nu ut som det ska igen, disken i diskmaskinen, roskisarna ut och huset dammsugat !

KRAM !






huups, nu blev det bråttom !

Mamma skickade just att hon är hemma om ca. en timme ! Och jag måste städa huset ännu !!! :ss shiiiet !
AKTA ALLA DAMMLOPPOR FÖR HÄÄR KOMMER JAG !!

KRAM !


dag 5 - vad är kärlek ?

Kan inte säga med ett ord vad kärlek är, kärlek kan vara så mycke för olika personer. Kärlek kan vara den kärlek jag känner till min pojkvän, men kärlek kan också vara något jag har för min familj, djur, saker eller vänner. Men den sortens kärlek är ju inte samma sak som den jag har för min pojkvän t.ex. ?
Men ska vi säga såhär..

Kärlek till min pojkvän är ju främst något som får en att känna sig glad, man har fjärilar i magen och går och tänker på den man älskar väldigt mycket osv.. ni vet.
Kärlek till min familj är nog mera en kärlek man känner till varandra, alla älskar vi varandra och har en trygghet tillsammans och delar mycket. Däremot finns det ju nog tyvärr familjer där man kanske inte märker av kärleken, där t.ex. mamma eller pappa är våldsamma eller inte sköter om något över huvudtaget. Men innerst inne tror jag nog att alla föräldrar har en viss kärlek till sina barn / tvärtom.
Kärlek till djur: De kanske inte förstår vad du menar då du säger en massa söta ord till dem, men visst älskar vi alla djur ? (dom flesta iallafall, hoppas jag). Det finns många trofasta , kärleksfulla djur.. Tänk nu t.ex. på hunden, " människans bästa vän", eller hur var det ? :) Kom ihåg , djur har också känslor !
Kärlek till någon sak, alla kommer vi väl ihåg gosenallen eller gosegrisen man hade då man var liten ? Den som aldrig fick bli ensam lämnad hemma, den som skulle vara med överallt, den som ni älskade otroligt mycket. Spar sådana minnen, en dag då ni blir äldre kommer ni sätta värde på att ni har dem kvar. :)
Kärlek till vänner : Att känna kärlek till en vän innebär enligt mig att man har en trofast, ärlig och snäll vän som får dig att skratta och vara glad, framförallt en som får dig att må väldigt bra ! En som alltid finns där för dig, oavsett vad det gäller. Den som tröstar dig då du behöver det och finns där och lyser upp din dag för dig ! Utan vänner vore livet inte värt att leva ! Kom ihåg det och sätt ni också värde på era vänner, för det gör jag !

Till alla dehär personerna/sakerna kan man ju säga :- " jag älskar dig ", men de tre orden är väldigt starka, fina, vackra ord. Kom ihåg att använda dem väl och säg aldrig det bara för att säga det, säg det för att du menar det !


-KRAM-

godmorgon på er !

Igår var jag alltså till Ekenäs marknaden med Kim och hans föräldrar som också kom med. En massa tält och en massa fina grejjer som folk säljer, men nog måste jag säga att alla grejjer påminner alltid lite om varandra. Smycken här ( nästan alltid liknande ), hattar där, kläder dit och korgar dit samt en massa bär och bakelser. Nåväl, Kims mamma kastade pil och vann en playboy-bunny dyna som hon gav till mig eftersom inte Kim ville ha den i bilen eller något och hon inte själv ville ha den . x')

hihi, fin va ? :'D

Men att jag fick dendär dynan köpte jag även själv lite annat :

Här ska det lagas smoothie ! En bok med 200 olika recept på massor med goda juicer och smoothies.

.. och så två bitar till mitt ena armband, hahha.. Fanns en bokstav och det råkade vara ett K så det var väl meningen att jag skulle köpa det, billigt var det också.

KRAM  !

snart till Ekenäs

om en halvtimme kommer Kim efter mig och så åker vi iväg till Ekenäs, ska gå och kolla in marknaden lite. Hoppas bara inte det regnar så otroligt mycket där, för tillfället har det ändå lite lugnat ner sig här. Men man vet ju inte, det kan ju bli världens regnskur ännu.

KRAM !


lyckat !

Såhär kan det se ut då pappa och syster ska vara duktiga och göra i ordning diskmaskinen och ingen mamma finns till hands.. Mamma e alltså i Sjundeå på motionsvecka och kommer hem imorgon.
 



hahah, gissa OM jag skrattade :'DD

KRAM !

dag 4 - mina misstag

Jaa, ingen är ju perfekt så att säga. Men tänk vad bra det är egentligen ! Usch vad tråkigt om alla skulle vara helt felfria. Alla gör vi våra misstag, men för att kunna gå vidare utan att hänga upp sig på sina misstag måste man bara tänka frammåt och glömma bort vad som varit och samtidigt komma ihåg att förlåta.
Jag har gjort många misstag i mitt liv, men vet ni.. trots att jag har många jag bara önskar vore ogjorda klarar jag ändå av att försöka glömma dem och bara fortsätta vidare. Tänker inte gå in så mycket på vad jag gjort fel, men jag kan inte påstå att jag aldrig gjort misstag. Det är helt normalt, bara att acceptera det.
Life is hard, get used to it !

KRAM !

ehm.. stoort frågetecken.

Sitter på biggalektion och fattar typ.. noll ? huhhu, usch..
någo jäkla metofaser och mitoser och meioser. Dagen blir ju inte direkt bättre av att regnet öser ner, man blir ba deprimerad.. *suck*
Får väl se om vädret blir bättre så kanske jag åker iväg till ekenäsmarknaden tillsammans med Kim och hans mam och pap. Annars går jag nog på min zumbalektion istället och försöker fixa mig till marknaden imorgon.
Hahah, imorgon är det btw "dagsverk", betyder alltså " hemmachill-dag " ;) Ouh, yeaah !
KRAM !


puss & kram !

nu tänker jag gå och dejta sängen ! Men innan det ska jag nog ta en riktigt varm dusch ! :)
Har varit en regnig, kall, tråkig dag. Försökte göra den roligare med ett besök till gymmet tidigare med min vän Matilda, klart blev dagen bättre redan då, men då man sedan skulle till brusa senare fick man ju veta efter att ha väntat en halvtimme att det inte blir av någon brusa idag, suck.. -.- muntert.
Menmen, what to do.. what to do..
Nu ska jag iallafall sova !
Sov sött allihopa !

KRAM !

It´s a quarter after one, I´m all alone and I need you now. I said I wouldn´t call but I lost all control and I need you now ..

En härlig låt som får håren att resa sig, underbar om någon frågar mig ! :)

Lady antebellum - Need you now

KRAM  !

dag 3- mina föräldrar

Min mamma Maria, kallas " Iia " . Fyller år den 18.11, är nu .. 43 år ? , har ett stort intresse för att göra saker. Hon sitter gärna och gör ihop en massa olika hantverk då hon har tid över, tycker nog hon är rätt så duktig också ! :) Mamma jobbar som barnträdgårdslärare på ett mindre dagis.  Mammas personlighet är nog rätt så lugn då inget pressar henne, men då det blir mycket program på listan går det lätt över till stress. Mamma är också en riktig kattmänniska !  kort sagt världens bästa mamma ! :)

Min pappa Niklas då, kallas " Nicke ". Fyller år 25 Augusti och blev nu i sommar hela 40 år. Pappa tycker om att bygga och har även ett intresse för motorcyklar och sådant. Han gillar även att kolla på programmet " Ceasar Millan - dogwhisperer" och har nog en egen liten dröm om att skaffa hund någongång igen. Pappa jobbar med att sälja virke på en butik. Pappa är en otroligt lugn människa, nästan lite för lugn ibland vilket kanske inte alltid är så bra. Speciellt inte då man har brått någonstans, däremot måste jag nog erkänna att jag är rätt så likadan. (a)
Han är såklart också världens bästa pappa ! ;)

ni får en pytteliten bild på dem eftersom jag inte vet hur synliga de vill vara på bloggen . ;)  hahah. sorry ! ps. bilden är tagen på pappas kalas i somrast då släkten hadde en liten "lek " för dem. ^^ 

Sådär allmänt om båda är bägge två väldigt lätta att prata med, jag vågar gå och tala med dem om något pressar mig väldigt mycket om jag känner för det, de är nog goda lyssnare. :)
Tack mamma och pappa !

KRAM  !


syster tappade glaset och skärde upp mig !

hehe, stackars lilla syster skulle vara duktig och plocka ur diskmaskinen i morse då hon råkade tappa ett glas i precis där jag stod, glaset skärde upp lite av mitt lår och från foten droppade blodet. Sköönt .. NOT. :s
Nåjo, hon menade ju bara väl.. misstag händer ! ;) voivoi..


KRAM !

filosoferar

sitter på filosofilektion och filosoferar.. kind öf böuring. -.-
Nåja, bara 45 min kvar ändå. Sedan ska jag väl gå och äta för att sedan åka hem och mata hästarna + att kanske packa kassen för att åka till gymmet och gymma lite med Matilda. :) Senare ska jag iväg till brusa.
Vet ni ? jag vill shoppa ! :o  hmm... någon som joinar någon dag ? :D


KRAM !

hemma från zumban

japp, kom just hem från zumban. Hahah, många måste haft roligt åt mig då jag kom cruisandes genom byn i bara shorts ! :') menmen..
vadå kallt ? (a)

KRAAM !

nu ut och rida ! :D love it ! <3

visste du ..

att jag vill ha - en voffsing .
att min senaste kyss - var i morse (a)
att jag lyssnar mest på - ehm.. musik ?
att jag pratar - mycket, är social, jah :)
att jag inte gillar - falska människor
att jag avskyr när folk startar - rykten och annat tjafs
att kärlek är - något helt underbart för mig ! :)
att jag gillar att - rida, sjunga, spela gitarr, vara med vänner och pojkvän o.sv..
att jag alltid kommer att - försöka vidare och göra livet värt att leva !
att jag är hemligt förälskad i - hahah, ingen hemlig finns !
att sist jag grät var - nån vecka sedan kanske.
att min mobiltelefon är - cp just nu, den är på reparation..
att när jag vaknar på morgonen - sover jag gärna lite till.
att innan jag går och lägger mig - tänker jag på väldigt mycket.
att idag har jag - vart i skolan, chillat framför tv:n med katten. ;)
att jag just nu tänker på - Ja du ;)
att i kväll ska jag - åka på zumba,natta hästarna + kanske träffa pojkvännen.
att i morgon kommer jag - gå till skolan..mer vet jag inte just nu.
att jag hoppas -
på mycket

Har du:
Någon som förstår dig? jaao.
Någon som du saknar? många :(
Någon som du hatar? hatar är ett väldigt starkt ord, så jag vet inte riktigt om jag vill säga det så hårt.
Vem kramade dig senast? Kim :)
Vem pussade dig senast? Kim :)
Vem ringde dig senast?  mamma.
Vem ringde du senast? pappa
Vem var hemma hos dig senast? mommo. ^^
Vem var du hemma hos senast? Kim !
Har du några kärleksproblem? nee.
Har du pratat med någon idag? hah, jodå !
Har du gråtit idag? nej
Har du skrattat idag? njaa.

Jag:

Är singel? nej

Svär ofta? nee
Sjunger i duschen? sometimes ^^ 
Skulle kunna ha pyjamas på dig i skolan? njaeh, inte direkt.
Skrattar åt dina egna skämt? de händer(A)
Skulle göra plastikoperation och det var ofarligt och gratis?
don´t think so.

Har du:

piercingar? öronen + näsan
Syskon? 1 syster
Jobb? nix
För många vänner? kan man ha det ?
Rymt hemifrån? njae..
Färgat håret? Japp.
Bra självförtroende? njae, ne..
Sagt "jag älskar dig" till någon? Jadå . :) 
Varit kär? Ja.
Gjort något olagligt? ehm.. nja?
Somnat i skolan? japp
brutit ett ben? ne
Tappat bort mig i min hemstad? ne
Sett en fallande stjärna och önskat? ja
Gjort något som jag lovat mig själv att inte göra? Jao.
Smugit ut utan lov? hahah, kanske hänt någongång. (a)
En hemlighet som ingen annan vet? Hah, jadå.
Sovit en hel dag? typ.
Somnat gråtande? någongång.
Hånglat med två personer eller mer på en kväll? ehem, no comments.
Blivit generad inför folk? kanske, minns inte ?
Varit kär i någon utan att säga det till personen? Mm
Ätit musslor? ne
Varit på en festival? njae.
Haft ett förhållande i under en månad? hahah, ja.
Blivit kallad player? nej ?
Färgat ditt hår svart? nix

Vad:

Längtar du till mest just nu? vet inte riktigt, få börja rida Prins på allvar tror jag ?
Ska du göra i helgen? dunno, förslag ? :D call me ! (a)
Har du för kläder på dig? mjukisbyxor + huppari ! <3
Gjorde du igår? var i skolan, städade stall o.sv. , träffade Kim och lagade plättar tsm ! :)
Ska du göra i sommar? långt dit, men ehem.. hmm.. simma ? träffa vänner ? :D
Åt du senast? mat
Har du för mobil? vanligtvis en nokia C5, men lånar pappas nu då min cepar sig. -.-
Vad köpte du senast? redbull ? >.<

KRAM !


låt


Sister Hazel - release

Dag 2 - Min första kärlek

Min första kärlek var nog Johan, gick i 7:an tror jag då.. Han på 8:an. Vi var typ 1 år tillsammans, gjorde många roliga saker och så. Men vi passade inte ihop till slut, båda förändrades på sitt vis och slutligen tog allt slut.
Menmen, that´s life ! ;) 
visst finns det ju många " lågge-juttun" man har haft, men kallar inte dem för kärlek eftersom kärlek ska verkligen kännas som .. hah, jaa... kärlek. Så jag tror nog detta var mitt första mer seriösa förhållande, haha. :)
KRAM !


aldrig fel att sluta 10:00

Klagar verkligen inte då man endast hade en lektion engelska idag och fick sluta 10:00. Har hela dagen ledig för att göra ingenting, härligt ! hahah. Chillar alltså på soffan med min lille kissemiss som ligger och tvättar sig nöjt då han slipper vara utan " kupan" han har på sig då jag är med och ser vad han tvättar, han har ännu problem med bölden på nedre delen av magen så han har varit till veterinären och haft en liten slang som för ut all vätska som samlas där, men igår var han till veterinären och slapp den också. Dock måste han ha "kupan " på ännu, får se hur det fortsätter nu. Jättetrött och så, borde kanske lägga mig och sova en stund, vet inte ? Borde dock också städa stallet och senare ska jag på zumba !! :D men det är först 5.. Trodde aldrig jag skulle tycka det var såhär roligt, haha . :)
KRAM !

skolfoton 2011



Då var årets skolfoton på nätet då, vet dock inte vilken jag ska välja. Alltså av den till vänster och den i mitten, men två vänner har redan sagt att jag ska välja den till vänster. Vad tycker ni ?

KRAM !

pictures

Här kommer lite bilder från gårdagen. :)








KRAM !


godmorgon

Godmorgon allihopa !
Sovde typ 20 min längre idag eftersom jag var så trött, satt uppe till kl. 1 inatt eftersom det var lite trögt med att komma i säng då min vän checkade facebook och skulle göra allt möjligt innan hon kunde sova. Men jag får väl ta och vila upp mig nästa natt istället. Blir att återgå till det normala livet nu igen. :) Men roligt har det väl nog varit.
Piggar upp alla trötta med denna bild !

bus med kusin vitamin och hennes glasögon, världens bästa leksak.
Hon brukar visa alla hennes par till mig och vill sedan alltid pröva att lägga dem på mig, såhär kan det se ut ibland.
ps. ignore my hair. x)

KRAM !

the last day ..

då var sista dagen inne då, imorgon åker alltså Sabrina hem igen. Men helt kul har vi ju nog haft,igår var en vild natt också då det var kalas på gång. Det var fest hela natten, var hemma kring 4 tiden, hahah.Idag har vi ridit, ätit kebab, hälsat på farmor, vart på bio, sedan kom en annan tysk vän hit för att kolla på hästarna ( Lena ) :) Hon fick även prova tölt också, hon blev ju riktigt fascinerad, hahah :) hon ba satt där och fick ur sig ett " wow " då och då x') Såg så kul ut ! Efter det satte vi på utebastun som är i jordkällaren och badade bastu samt tog ett dopp i poolen. Alltså en helt lyckad dag ! Bilder kommer kanske imrn eftersom bloggen tycks cepa lite just nu . x) -kramis !

Kalas

Tjena ! Just nu befinner jag mig på 50års kalas , min faster fyller år så här sitter man med kusinens Iphone i handen ;) går lite trögt att skriva men ..man skulle ju nog säkert lära sig ganska snabbt att skriva snabbare om man blev van med den :) däremot håller jag nästan på att tappa nerverna emellan då det går fel , alltså lite nu som då x) men nu ska jag äta gott ! Bye ! Oj yes ! Int ett enda stavfel :D.

tror nog det är dags att säga godnatt nu ^^

klockan är.. 00:28 nu och har suttit uppe länge och chattat med en och annan + då kollat fb o.sv. Sånadä vanliga grejjer man alltid "ska måsta" kolla någongång nu och då. ;) hahah + att telefonen vibrerar lite då och då. Men nu tror jag nog bestämt det är dags att gå och sova så > nu och ta bort makeupen och sen SOVA ! :)
Här kommer tre bilder av några sovande sötnosar !



hade egentligen tre till jag tänkte lägga upp men det fuckade bara upp sig och ville inte ladda så jag fick glömma dem !

nu > GODNATT !
sweet dreams <3

ps. såå glad !! ( no comments ) :'DDDDDD










Gash ! mina fötter !

- it hurts a lot... :s I really mean it !
Har gått runt i Åbo hela dagen ( nästan iallafall ) i mina klackskor, kanske inte så bra val att välja klackskor en sådanhär dag då man ska till stan i flera timmar, men okejj.. visste inte vi skulle behöva gå såhär mycket. Har gått typ 10 km. -.-
Först åkte vi då buss dit med skolan, gick igenom domkyrkan och kollade lite med våra tyska utbyteselever då. Sedan gick vi därifrån till Forum Marinum ( nå sjöfartsmuseum elr nå) och kollade där, tråkigt.. verkligen.
Efter det ville vi visa tyskarna Åbo slott så vi gick dit och kollade runt o.sv. en rätt så lång tid eftersom det då också tar mycket tid att gå igenom där + då allt man möter typ ska fotas. x') hahhah, eller det gällde då inte mig men. (a)
Okejj, iallafall.. så sen då vi kom ut från slottet märkte vi att sista bussen tillbaka in till centrum hade åkt för 10 minuter sedan alltså blev det bara att gå dit ! -.- Hade redan då sjukt ont i fötterna så jag blev ju astrött och tog av mig skorna och gick strumpfota in tillbaka till centrum, shacket glodde nåååågot. -.- Men vadådå? har ni aldrig sett en människa gå strumpfota på gatan förut eller ? bildbevis finns faktigst också och många andra bilder, men dom måste jag nog få av Jullan först, som var dagens paparazzi ! ;) <3

Mina fötter borde få ett stort tack för att de orkar bära vidare mig trots så hög smärta, de borde få ta ett varmt fotbad, få massage och så mycket mer ! Tack små fossingar. ;) hahah .

KRAM !

hata matte

Skrev matteprovet idag, gick inte alls så bra.. usch. Säkert underkänd, men fan skulle jag hinna läsa nåt då jag haft program helatiden nu? dessutom har jag ju en tysk utbyteselev hos mig, kan ju inte bara skita i henne ? :o
visst jag försökte att läsa lite och inte vara alltför tråkig mot henne, hon verkar nog inte tycka att jag vart det heller men.. iaf . Störande att ha prov då man har annat att tänka på !

BYE !

Dag 1 - Om mig

Ni har nog hört dethär förut men.. eller inte vet jag, kanske, kanske inte .:P
Menmen, mitt namn är då Heidi Lindberg, jag bor i södra Finland tillsammans med min mamma, pappa och min lillasyster. Jag har växt upp med djur så att leva utan dem vore en mardröm, för tillfället har vi två islandshästar, ett marsvin, två kaniner och två katter. Men har haft många andra djur också. :)
Jag är 17 år och älskar allt som har med hästar att göra, rider själv och har nu ridit i typ.. 10 år ?
Fick min första häst då jag var 11, 12 ? och min andra kom då 11 månader senare då min första häst, "Röni" fölade. :) Så nu är då "Röni" och min andra häst, Prins mitt liv. Prins är nu 4 år och jag har nyligen börjat rida in honom. ska bli väldigt kul att se hur det går i framtiden eftersom hans pappa är en av Finlands främst eftertraktade islandshästar ( Finsk mästare i tölt ) men han har även hamnat på 8:e plats i världsmästerskapen i Österrike. Så hästarna är alltså mitt största intresse, därefter gillar jag även att sjunga väldigt mycket och har ställt upp på en del evenemang med sång och sånt och spelar även lite gitarr. Nyligen har jag också börjat med Zumba. Jag tycker även om att tillbringa tiden med mina vänner samt pojkvän, är däremot ingen plugghäst fastän jag valt att studera på ett gymnasium.
Vet inte riktigt vad mer jag ska berätta om mig nu, men om det är något mer ni vill veta.. FRÅGA ! :)

Jag & Röni
KRAM !

skärgårdstur

har kommit hem från dagens skärgårdstur som ordnades eftersom tyskarna är här och gärna vill se lite mer av det hela så vi som hade våra tyska gäster hamnade ju med då.. Åkte alltså först till Kasnäs, kollade runt lite här och där, blåsigt som fan. Sedan åkte vi vidare till ett vikingamuseum på Rosala, gjorde dock allt detta redan för två år sedan så var ju aningen tråkigt nog. Helt vanligt grej, höra på nå  tråkig guidning o.sv.
Menmen, lite bilder kommer det iallafall !

I bussen påväg till Kasnäs, från vänster: Julieth ( www.jjulieths.blogg.se ) , jag och CD (Cecilia).

Från vänster: CD, jag & Julieth.

Ich und Sabrina ( min tyska utbyteselev )

väldigt.. *ehem, host* glada besökare.. :'D



hihi, hittade får i vikingabyn (a)

från vänster: Nette & Julieth , nöjda med sina foton ? :D

@vikingabyn

@vikingabyn, från vänster: Nette, Julieth, CD & Nichola !

KRAM !




äh, joinar denhär "dag"-grejjen nu !

Dag 01 – Om mig    
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Mina misstag
Dag 05 Vad är kärlek?
Dag 06 – Gamla foton
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Min favoritlåt
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Detta anser jag om sex
Dag 11 - Mina syskon
Dag 12 – Om du var 16 & skulle välja gymnasielinje igen
Dag 13I min handväska
Dag 14Om jag var tvungen att byta utseende med någon, skulle jag byta med
Dag 15Mina drömmar
Dag 16Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 Detta ångrar jag
Dag 20Denhär månaden
Dag 21Ett ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Min pojk/flickvän
Dag 30 – fula ovanor


Detta är första gången jag gör någon sånhär "dag"-grej, tänkte det kan va kul att prova sådana dagar man inte har så mycket annat att blogga om. :)

KRAM !


Zumbaa

kom nyss hem från att ha varit på zumba, min tyska vän Sabrina hängde även med. Tidigare idag hade jag endast en lektion engelska och sedan skulle vi på ett tyska möte för att sedan alla våra tyska utbyteselever skulle till Sagalunds museum och kolla, under tiden de var där åkte jag hem och senare kom även Sabrina och syster  hem med pappa. Var egentligen meningen att jag skulle på gymnastiklektion senare 14.30 men bestämde mig för att kolla lite igenom vad vi har till matteprovet som är i fredag istället. Måste väl kolla igenom det ännu lite senare ikväll, men före det ska jag duscha men den är upptagen nu så därför passade jag på att uppdatera lite under tiden ! :)
Imorgon är det då skärgårdstur.. -.- skulle inte alls orka åka till kasnäs, rosala o.sv. Så tråkigt ! :P menmen, får väl ta och överleva..

KRAM !







sitter och pladdrar med Sabrina ^^

Sitter med min tyska vän, Sabrina i rummet och pratar om lite ett och annat. Har ätit franskisar med korv och kladdkaka samt nattat hästarna och gett gräs till kaninerna . :)
Fick även lite presenter av henne, mamma fick en fin lykta man kan ha ett ljus i och syster lite choklad som även pappa säkert kommer hjälpa henne med. ;) och så fick då jag det bästa av allt...
tamtadamtamtaaaa   ......... YOGURETTE ! <3 + en nice scarf ! :)

Åt detta jämt då vi var i Tyskland, supergott ! namnam  !

KRAM  !

idag kommer tyskarna hit !

Idag anländer våra tyska utbyteselever då, de skulle vara här ca. 17.30 där vi ska va och hämta dem , men eftersom flyget är lite försenat blir det lite senare, kanske 18.00.
Min tyska utbyteselev, Sabrina kommer då bo hos mig hela denhär veckan. Får se lite vad vi hittar på. :)

KRAM !

Kims familj fick en ny familjemedlem igår !

fixade till med en liten överraskning igår till Kims familj, Kims pappa fyllde år igår och har aldrig riktigt vart övertygad om att skaffa något djur till familjen. Men jag och Kim tyckte det var på tiden med ett litet husdjur nu + att hans mamma gärna ville ha en liten kissemiss. Vi ringde till hennes arbetskamrat som hade två kattungar kvar, var påväg och se på dem senare på kvällen också  men tyvärr ringde hon senare och berättade att båda katterna fick hem någon timme efter att vi ringde. Kollade upp en massa andra olika personer som skulle kunna tänkas ha kattungar men hittade ingen tills vi till slut åkte och fick en söt liten kissemiss från en av våra bekanta som har en massa vildkatter hos sig, där var nämligen en som går att ta fast och som inte är lika rädd som de andra. Den är typ 8 veckor gammal, pytteliten kisse :') så söt ! Åkte och köpte lite beibimat för katter och åkte sedan hem med den till Kims mamma och pappa. Tror nog de kommer bli riktigt goda vänner. ;)
Bild kommer helt klart en annan gång ! så söt att ni bara inte får missa den !
Den är vit med gul/orange och grå fläckar ! :)

KRAM !

för mycket av det goda..

Hade ingen tid alls för uppdatering igår, sorry. Kan väl säga såhär, mådde inte ett dugg bra, inte alls.. yäkk..
Hade ju fest i lördags, blev väl en aning för mycket av det goda som resulterade i ett mindre roligt slut på kvällen, gårdagen var heller inte den lättaste. Men blev bättre mot kvällen. ^^

KRAM !


gash..

Gash.. får snart nå nervsammanbrott. -.-
Ska nog ta och lugna ner mig med att åka ner till mommo med mamma för att hälsa på kusin vitamin som är där, have a nice time people !
KRAM !

gegga (geografi)

sitter på geografilektion och skriver så pennan glöder, huhhuh. Fingrarna börjar bli ömma.
Skulle tydligen sluta tidigare idag eftersom lärarna ska på fest ! O.o
Imrn blir det fest för oss, vår klass ordnar nämligen så kommer ju säkert bli kul ! :) Ska dit och ordna igång det hela också.
btw, vad ju till tandläkaren idag och kan tyvärr berätta att jag fått mina två riktigt små första hål.. :( Yäkk, ska pånytt den 11.10  kl: 11.30 och lappa dem. -.-
Tandtrollen har visst varit igång, borde kanske inte "mata " dem med godis alls. ^.^

hihi ;)
gud, hartagit upp till en timme att skriva dethär inlägget bara för att vi skrivet så mycket i geggan. xS
KRAM !


tandläkardags

usch, usch.. snart blir det att åka iväg till tandläkaren. Har inte vart där på en god tid nu, men aldrig heller haft ett enda hål, kanske blir första nu? hoppas inte.
Aldrig heller rivit ut en tand elr nåt, så brukar inte vara så speciellt nervös innan jag ska till tandläkaren, men nu börjar jag faktigst bli lite. :')
Näh, nog ska det väl gå bra ! :)
btw, red Prins igår igen och Jullan fungerade som paparazzi x') kommer kanske lite bilder från det senare ikväll, om jag hinner då. (a)

KRAM !

en fågel viskade i mitt öra ...

... att det blir tacos ikväll !! :'D
haha, elr okejj.. det var visst ingen fågel, det var mamma (a)
säger det igen : "- say no to drugs, say yes to tacos ! "

nomnom !

KRAM !

hmm, väldigt olikt mig, jag vet !




Förvånar mig att jag bloggar om detta, men blev faktist ganska imppad av denna gosse som imiterar Michael Jackson. Trodde helt det var Michael som stod på scen i videon, men det är det inte. Liksom ba, whoot ? O.o
Hur kan man låta sådär lika ? Dessutom ser de rätt lika ut, men visst ser man skillnad. Men liksom, tufft ! 8'D
ps. syrran visade detta till mig. www.janicelovesmj.blogspot.com  ( Michael Jackson freak )

KRAM !

next stop ..

.. iis Brusa ! Jeej -.- 
Äh, ganska chill ändå så att såå farligt är det då ändå inte. Suttit och chattat med en god vän nu under håltimmen igen, snackat om lite ett och annat i livet. :) Märkte knappt att jag snart ska iväg vidare. x)

Nu > iväg till Brusa !

KRAM !

låt


skön att lyssna på.
KRAM !

jobba , jobba. .

Tjabaloj ! sitter i skolan och ska nyss sluta geografilektionen, försöker söka fakta om Island men det är inte så lätt att hitta vissa saker, och så är det ju dedär jobbiga kartorna och diagrammen man ska rita upp.  Cd ( som jag jobbar med ) är sjuk idag så har fått jobba på egen hand idag så får se vad hon tycker om mitt jobb jag gjort nästa gång då hon kommer. Det får duga, men mer ska jag nog ta och skriva !

KRAM !

nice med bastu + att få chilla i mjukiskläder efter det !

så j*vla skönt ! :) Do you know the feeling ? Jammi !
sitter och chattar med två speciella personer, hahah. De får mig alltid på det ultimata goda humöret !
Vad vore världen utan vänner ? " oh, I can answer that with one word !"  : - nothing !

I love you all thiiiiiiiiiiiiis much !! <3

KRAM !


studerat, tränat, "jobbat " ! Nu har jag nog förtjänat en bastukväll !

hade skola från kl: 08.25-10.00, åkte sedan till Actiwell (gymmet) för att träna, kom sedan hem och åt, fixade stall och hästar , duschade och städade sedan mitt rum + hela resten av huset + att jag sedan åkte till Zumban ! Beat that ! ;) hahahh ,känner mig rätt så duktig faktigst ! :)

fem stjärnor får idag .... tamtadamtam-taaa ! JAG ! ;)
*joking * :') .. elr gör jag ? ;)
> nu ut till hästarna, sedan tänker ´jag njuta av en varm och skön bastu !
KRAM !


vet ni vad jag gjorde igår ? ;)

tro det eller ej, men jag körde pappas nya bil igår ! :'D Nu tänker ni säkert : " hur faan vågade han låta.. henne.. ehem.. KÖRA ?! " . Men jag kan berätta att det gick faktigst jättebra och kul var det dessutom ! :D

KRAM !

jummie, varma jordgubbar !



nammii, älskar jordgubbar ! Jättegoda är de som varma dessutom ! tummen upp för att ha en frysbox man kan frysa ner dem i och spara för att senare kunna plocka upp och äta ! <3

KRAM !


skolfotograferingen över

Skönt att ha skolfotograferingen över, ser väl ut som ett spöke då man får hem korten. -.- typiskt mig. >.<
Nu börjar mattetimmen också, attans .. -.- fuck matte.
KRAM !

aand morning !

helöu everybody ! :D
Idag är det då skolfotografering, kommer bli den värsta så som jag ser ut idag .. -.- menmen,whatever ! :D
- Just smile and the world will smile to you ! ;)
Idag åker Oliver (kissan min) in till veterinär igen då, suck .. Han var ju för inte så länge sedan och opereras för en fettvävnad som hade satt sig på nedre delen av magen, den har dock kommit tillbaka nu. Eller ja, kan ju va en infektion också men får se detdär senare. Hoppas det blir bra med någon slags medicin elr så, tråkigt med operationer. :s Men klart man gör allt för att han ska bli frisk så vad som än behöver göras för att det ska bli bättre så är vi nog alla i familjen med på att göra det ! :)

nu > filosofi lektion !
KRAM !

Godnatt mina vänner !

Nu har man vart och ätit sig alldeles för mätt hos farmor som fyllde år idag ! Då farmor ställer till med kalas så då bjuds det nämligen inte endast på en sort, utan minst på 7 olika sorter ! Hahah, räknade faktigst upp till 8 sorter idag ! (a) :) Såå gott, men tyvärr ryms det inte hur mycket som helst. -.-
Men nu tänkte jag iallafall gå och lägga mig, ska upp imrn igen då det blir dags för skola igen + att det är skolfotografering imrn så kan ju inte gå runt och se ut som ett spöke O.o
säger godnatt med denna bild idag !

so cute ^.^

KRAM !


van the man 2

steg upp till hästarna med älskling, kom in igen och kollade filmen " Van the man " , helt nice film. ^^
Konstigt nog är jag inte heller direkt trött fastän vi kom hem sent igår kväll/natt.
Var ute och rundade lite i byn, träffade Sulle och Leo som också var ute och köra lite. Träffade även lite andra typer som vi stod och snackade med en god tid. Skrattade och hade roligt också, hah ;)
Kl.16.00 kmr Johanna hit idag för att hjälpa mig med Prins lite igen, imorrn är det skola igen.. värst vad helgen går snabbt. Menmen, nu ska jag äta äppelkaka !

KRAM !

ps. idag fyller även farmor år så blir väl att åka och gratta henne senare ikväll också ! Grattis farmor !


varma mackor !

tummen upp för varma mackor som mamma gjort ikväll ! :) Jättegott ! :)
Som bäst sitter jag, Kim och syster och kollar tv där filmen " A cinderella story " kommer. Har den på film själv och sett den många gånger, men ändå rätt så bra film tycker jag ! :)

Mysig bild. ;)

nu skicka sulle att vi ska ut o runda så nu blir det hastigt lite äppelkaka elr nåt och sen är det hejs svejs !
KRAM !

right now

tjingeling !
För det första var gårdagen rätt så nice, träffade många människor och rundade med Alex till halv 11 då han slängde av mig hos Kim . :) Blev lite senare än planerat som jag kom till Kim, men jag hade kul iallafall ! och ännu bättre blev dt ju då jag fick träffa älsklingen ännutill på det ! :D
Idag åkte jag, Kim och hans pappa iväg till stan ett varv, köpte dock ingenting annat än en top jag planerat ha till zumban ( färggrann och bekväm) + lite godis som alla har hjälpts åt att sköta om. (a)

KRAM !
> nu natta hästarna, sen kanske ut på byn med älsklingen + lite andra som kanske skulle med ;)


kvällens planer !

Här får ni en lista på hur kvällens planer ser ut för mig ! ;)






KRAAM !

helöu

Sitter i skolan och väntar på att bigga lektionen ska börja, åkte med Kim till skolan så var här lite tidigare än vanligt. Menmen, bättre för tidigt än för sent.. Får väl åka hem med mamma då hon slutar efter skolan, borde själv sluta 14.15 idag. Morgonen börjar bra med en check av facebook och ett blogginlägg . ^^ Nu ska jag gå och vara aktiv :)
KRAM !
ps. have a nice day !

this is why you should not ride without gloves

Japp, såhär såg det ut efter gårdagens ridning då jag inte hade med mig mina handskar..

Blev alltså två blåsor på ringfingret som sedan sprack och såg ut sådär efter det, så ett tips från mig ! rid inte utan handskar. Detta har nog aldrig hänt mig förut fastän jag ridit många gånger utan handskar, men denhär gången tyckte tydligen inte mitt finger om det? -.-
KRAM !

RSS 2.0